Søndagstapas
0

Søndagstapas

okt 03 Spill.no  

Nok en uke er omsider over og søndagen er her. Det vil selvfølgelig si at vår fantastiske søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å skape litt action i den ellers ganske rolige og kjedelig søndagen med en god blanding spillnyheter. Alt fra store annonseringer til trailere og skjermbilder, eller små morsomheter kan man finne her. Vi prøver alltid å ha et variert måltid klart og håper som vanlig at det finnes noe for de aller fleste. Samtidig tar vi gjerne imot både ris og ros eller hva det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapasmeny består av en rekke spillnyheter. Vi starter det hele med en fortreffelig gjennomgang fra «Assassin’s Creed: Brotherhood», før vi går bak scenene til «Enslaved: Odyssey to the West». Deretter får vi mer action fra «Vanquish» og utdypet erfaringsystem fra «Call of Duty: Black Ops». Mer flerspiller blir det så fra både «Homefront» og «Crysis 2», før det hele avsluttes med en gigantisk lanseringstrailer fra «Castlevania: Lords of Shadow». Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Leonardos krigsmaskiner

«Assassin’s Creed II» var nok for mange et av fjorårets mer minneverdige spillopplevelser. Da gjør det jo også ingen skade at vi snart får bryne oss på mer av Ubisofts klatrende snikmorder i det kommende «Assassin’s Creed: Brotherhood». Ezio returnerer som hovedperson også i dette spillet og denne gangen vil vi følge hans bragder som leder av et nytt snikmorderbrorskap. «Assassin’s Creed: Brotherhood» vil derimot ha flere kjente ansikt og vi kan igjen forvente å ha mye interaksjon med den historiske oppfinneren og kunstneren Leonardo da Vinci. En stor del av spillet vil nemlig gå ut på å noen av oppfinnelsene Leonardo, under tvang, har skapt for Ezios fiender. Det er også nettopp dette Ubisoft ga oss et prakteksempel på i den nye gjennomgangsvideoen som kan ses under.

 

«Assassin’s Creed: Brotherhood» har slippdato 19 november 2010. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3. En PC-versjon vil komme noe senere.

Kinesiske legender i post-apokalyptiske Amerika

Ninja Theory, tidligere kjent for «Heavenly Sword», kommer til uken ut med «Enslaved: Odyssey to the West» og fans av action-eventyr sjangeren har nok mye å glede seg til her. Spillet er en futuristisk tolkning av en 400 år gammel kinesisk roman ved navnet «Journey to the West» og Ninja Theory har valgt å flytte handlingen til et post-apokalyptisk U.S.A. Derimot er det ikke en grå og brun verden Ninja Theory vil introdusere oss til, heller tvert imot. De har nemlig valgt å skape en post-apokalyptisk verden hvor naturen tar tilbake menneskenes tidligere landmasser. Det er med andre ord en fargesprakende verden med mange nyanser av grønnfarger og rødfarger. Med lanseringen rett rundt hjørne ga Ninja Theory denne uken ut en ganske omfattende «bak scenene»-videoene som kan ses under.

 

 

«Enslaved: Odyssey to the West» har slippdato 8 oktober 2010. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Action i høy hastighet

Platinum Games, mest kjent for «Bayonetta», og Shinji Mikami, mest kjent som mannen bak «Resident Evil»-serien, er snart klare med sitt neste prosjekt. Spillet, som er kalt «Vanquish», skal være et futuristisk skytespill med fokus på action i høy hastighet. Handlingen vil være basert rundt U.S.A og Russlands krig om en soltappende romstasjon med ekstremt ødeleggende krefter. Platinum Games har allerede fått et nærmest legendarisk rykte og forventningene til at «Vanquish» kan levere er derfor rimelig høye. Denne uken kom det også en ny trailer til spillet, som kan ses under.

 

«Vanquish» har slippdato 22 oktober 2010. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Flerspillerdelens nye erfaringsystem

Treyarchs «Call of Duty: Black Ops» er helt klart et av høstens mest etterlengtede spill. Som første spill i serien vil «Call of Duty: Black Ops» være satt til den kalde krigen og spillerne vil blant annet kontrollere spesialsoldater på oppdrag bak fiendens linjer. Riktignok er det nok mange som først og fremst gleder seg til å ta spillet til nettet med spillets flerspillerdel. Siden «Call of Duty 4: Modern Warfare» har seriens flerspiller gjort stor suksess med erfaringspoeng og prestisjenivåer, noe «Call of Duty: Black Ops» selvfølgelig vil videreføre. Denne gangen har derimot Treyarch valgt å gå for et noe mer åpent system, noe de går litt mer i dybden på i den nyeste utviklerdagboken som kan ses under.

 

«Call of Duty: Black Ops» har slippdato 9 november 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC. Egne versjoner til Wii og Nintendo DS er også under utvikling.

Gueriljakriger i vestens gater

Kaos Studios gjorde variert suksess med «Frontlines: Fuel of War» i 2008. Likevel er nok utviklerne mest kjent som kjernen bak den veldig populære «Battlefield 1942»-modifikasjonen «Desert Combat», da som Trauma Studios. Nå er de derimot i full gang med utviklingen av et nytt spill kalt «Homefront». Handlingen vil være satt til en nær fremtid hvor Nord-Korea invaderer et nå fattig U.S.A og Kaos Studios har fått manusforfatteren John Milius, mest kjent for kultfilmen «Apocalypse Now», til å skrive historien. Det hele kan virke nokså interessant og med Kaos Studios erfaring fra flerspiller-utvikling kan vi kanskje forvente noe skikkelig på den fronten også. Det virker ihvertfall som det er en god mulighet etter å ha sett den nyeste flerspiller-traileren fra spillet, som kan ses under.

 

«Homefront» har antydet slippdato mars 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Nye muskler bak flerspillerdelen

«Crysis 2» har helt klart mange store forventninger rundt seg når det lanseres på nyåret og spillet har tydeligvis blitt kanskje det mest forventede spillet hos mange av brukerne her på spill.no. Crytek har jo skapt et navn rundt det å være ypperst på detaljerik grafikk og når «Crysis 2» blir utviklernes første spill på konsoll er det mange som er spente på hvordan de vil takle det. Et annet interessant aspekt som ikke har fått like mye fokus er hvordan Crytek denne gangen har valgt å takle flerspillerdelen. Siden lanseringen av det første «Crysis» i 2007 har nemlig Crytek utvidet staben med et engelsk studio kalt Crytek UK. Crytek UK var jo tidligere kjent som Free Radical Design og er nok mest kjent for «Timesplitters»-serien, men studioets overhoder jobbet tidligere hos Rare og har både «Goldeneye 007» og «Perfect Dark» på resymeet. Det er også Crytek UK som nå har fått det fullstendige ansvaret for å skape en skikkelig flerspillerdel til «Crysis 2» og det blir spennende å se hva de kan bringe til bordet. Denne uken kom det også en ny utviklerdagbok til spillet, som kan ses under, hvor de går inn på nettopp dette.

 

«Crysis 2» har slippdato 25 mars 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Castlevania: Lords of Shadow»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med lanseringstraileren til «Castlevania: Lords of Shadow», som slippes nå til uken. Den er kanskje noe i lengste laget, men gir ihvertfall et bredt bilde av hva vi kan forvente.

 

«Castlevania: Lords of Shadow» har slippdato 7 oktober 2010. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.