Søndagstapas
0

Søndagstapas

des 26 Spill.no  

Da var vi kommet til søndagen nok en gang og selv om det er andre juledag og mange av dere, meg selv inkludert, har store middags-planer i dag, er søndagstapas nok en gang på plass. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å skape litt action og morro på den ellers ganske tørre og kjedelige søndagen. Alt fra de største annonseringene til de minste morsomhetene kan finnes her og vi håper som vanlig at det finnes noe for de aller fleste. Jul har heller ikke satt noen stopper for oss og forhåpentligvis ikke dere heller. Legg gjerne igjen en kommentar med ris, ros eller hva det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas består av en rekke spillnyheter. Vi åpner det hele med nok en blikk på «Uncharted 3: Drake’s Deception», før vi tar turen til en mørk fantasiverden i «Hunted: The Demon’s Forge». Deretter går det i stilig presisjonskjøring i «Dirt 3», før får tar et dypt blikk på historien bak «Dead Space 2». Mot slutten finner vi så en heftig trailer fra «Natural Selection 2», før vi tar en titt på annonseringen av «Dungeons & Dragons: Daggerdale». Det hele avsluttes så med en heftig liten film fra Freddiew. Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Avsløringens enorme forventninger

Naughty Dogs «Uncharted»-serie har raskt etablert seg som en av markedets mest elskede og prisede serier. Nylig ble jo også den tredje tittelen i serien, «Uncharted 3: Drake’s Deception» annonsert. Seriens forrige tittel, «Uncharted 2: Among Thieves» fra 2009, høstet jo utallige «Årets Spill»-priser og allerede før annonseringen var forventningene til oppfølgeren skyhøye. Utviklerne hos Naughty Dog føler nok derfor også et enormt press for å, nok en gang, levere et spill i verdensklasse. Det er også dette vi får vite litt mer om når Naughty Dog tar oss bak kulissene i tiden som ledet opp til den store annonseringen i filmklippet under.

 

«Uncharted 3: Drake’s Deception» har slippdato 4 november 2011. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

En mørk fantasiverden

Inxile Entertainment er et fortsatt et ganske ungt utviklerselskap som enda har å overbevise. De har tidligere gitt ut «The Bard’s Tale» fra 2004, en slags «remake» av klassikeren fra 1985 med samme navn. Siden den gang har de for det meste jobbet med titler til Iphone og Playstation Network. Det vil ikke derimot si at de er klare til å kaste inn håndkle, heller tvert imot. På nyåret kommer de nemlig med «Hunted: The Demon’s Forge», et actionspill satt til en mørk fantasiverden. Spillet lover høy fokus på samarbeidsspill (co-op) og har klart å bygge seg opp en del forventninger. Denne uken kom Inxile Entertainment ut med en ny trailer til spillet, hvor vi får vite litt mer om den mørke fantasisettingen. Traileren kan som vanlig ses under.

 

«Hunted: The Demon’s Forge» har slippdato 10 mai 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Presisjonskjøring med stil

Codemasters «Colin McRae Rally»-serie har lenge vært regnet som et av de ypperste rallyseriene å få tak i. Da de i 2007 skiftet navn til «Colin McRae: Dirt», startet de også å dominere over konkurransen. Noe de fortsatte å gjøre med oppfølgeren fra 2009. Rallyfans verden over har nok derfor store forventninger til det nyannonserte «Dirt 3», denne gangen uten Colin McRae i navnet. Blant de største nyvinningene finner vi addisjonen av såkalt gymkhana-kjøring, hvor presisjonskjøring med stil blir regnet som viktigere en klokketiden. For å hjelpe dem med det nye konseptet har de hyret inn rallysjåføren og youtube-kjendisen Ken Block. Ken har nemlig gjort mye for sporten ved å vise filmer av egen gymkhana-kjøring på det videobaserte nettstedet. Under kan du se en liten video hvor han snakker litt om sitt forhold til den fortsatt ganske ukjente sporten og hans involvering i spillet.

 

«Dirt 3» har antydet slippdato en gang i løpet av 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC

Vær forsiktig når du graver etter gull

Visceral Games, tidligere kjente som EA Redwood Shores, gjorde stor suksess med 2008s «Dead Space». Spillet er for mange et eksempel på riktig utvikling av survival-horrorsjangeren, mens andre kanskje ser på det som et skikkelig skremmende skytespill. Uansett er det liten tvil om at det finnes mange som, nok en gang, vil prøve å skrike i verdensrommet, når «Dead Space 2» slippes på nyåret. Spillet vil ta Isaac Clarke på et nytt og skremmende eventyr, men trenger du en liten oppfriskning kan du jo sjekke ut den veldig så informative traileren, som kan ses under. Vær advart! Har du enda ikke spilt originalen, vil det være fult av såkalte «spoilere» her.

 

«Dead Space 2» har slippdato 25 januar 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Modifikasjon blir fullverdig spill

Da «Natural Selection» ble sluppet i 2002, snudde den mange hoder. Spillet, som var en modifikasjon til det originale «Half-Life», klarte nemlig å sømløst blande førstepersons-skytespill og sanntids-strategielementer i en nettbasert flerspiller. Guttene bak modifikasjonen har siden den etablert et eget utviklerselskap, Unknown Worlds, og siden 2006 har de vært i full utvikling av en egenstående oppfølger kalt «Natural Selection 2». For å oppnå sine mål bestemte utviklerne hos Unknown Worlds for å lage sin helt egne grafikkmotor, samt oppdatere utallige detaljer i spillets funksjoner og spillbarhet. Det hele er faktisk ganske imponerende og er man blant de som forhåndsbestilte spillet før 18 november i år, har man også hatt tilgangen til spillets beta. Det er også spillets betaversjon i aksjon vi nå får se mye av i den nyeste traileren fra spillet, som kan ses under.

 

«Natural Selection 2» har ingen antydet slippdato. Spillet kommer kun til PC og kan skaffes gjennom Steam.

En dal av dolker

Denne uken annonserte spillutgiveren Atari en ny tittel med det anerkjente «Dungeons & Dragons»-varemerket. Spillet heter «Dungeons & Dragons: Daggerdale» og vil ifølge utgiveren være et actionfylt rollespill med fokus på samarbeidspill (co-op) med opptil fire spillere. Bortsett fra at spillet vil være satt til «Dungeon’s & Dragons»-universet og at det vil slippes gjennom diverse portaler for nedlastbart-innhold, som Playsation Network og Xbox Live, er det lite som er kjent om spillet. Riktignok kom annonseringen med en trailer, som kan ses under, og det ser ihvertfall ut som et spill actionrollespill-fans kan ha mye glede av.

 

«Dungeons & Dragons: Daggerdal» har antydet slippdato våren 2011. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Fremtidens førstepersons-skytespill?

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med en liten video fra youtube-brukeren Freddiew. Sammen med sine kompiser har han nå over lengre tid produsert action-klipp med mye avanserte videoeffekter. Denne ukens video viser oss altså hvordan et førstepersons-skytespill kanskje vil se ut om 20 år.

 

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.