Søndagstapas
0

Søndagstapas

jan 30 Spill.no  

Nok en stressende uke er over og søndagen er endelig her. Det vil jo selvfølgelig si at vår høyt elskede søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lage litt rabalder i den ellers ganske trøtte og treige søndagen. Alt fra gigantiske annonseringer til minimalistiske morsomheter kan finnes her. Vi prøver alltid å ha et variert utvalg på menyen og håper at det finnes noe for alle. Som vanlig tar vi også gjerne imot både ris, ros eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas består av en rekke spillnyheter. Det hele åpnes med seriemorderskrekk fra «L.A. Noire», før vi får smaken på hevngjerrige menn i «Bulletstorm». Deretter tar vi turen til et krigsherjet Tadsjikistan i «Operation Flashpoint: Red River», før vi får et innblikk på lysdesignet i «Dead Space 2». Så finner vi en smakebit-trailer fra det nyannonserte «Anarchy Reigns», før vi får høre om det forbedrede kontrollsystemet i «Killzone 3». Mot slutten får vi så en inspirerende melding fra Zero Point Software og «Interstellar Marines», før det hele avsluttes med nok en myte-brytende video til «Call of Duty: Black Ops».

 

Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Kan du fakke en seriemorder?

For mange er nok «L.A. Noire» vårens aller mest etterlengtede spill. Med lovord om utrolig teknologi, original setting og et tenkende manns spill, pirrer Rockstar Games og Team Bondi helt klart interessen hos mange. «L.A. Noire» følger politimannen Cole Phelps og hans karriere i 40 og 50-tallets Los Angeles. Denne uken fikk vi endelig en nordisk utgivelsesdato til spillet, samt en flunkende ny trailer, som kan ses under.

 

«L.A. Noire» har slippdato 20 mai 2011. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Hevn, hevn og hevn

Epic Games og People Can Fly har ikke ligget på latsiden den siste måneden. Noe som er tydelig med tanke på det store antallet trailere som har kommet til «Bulletstorm». Forventningene til spillet, som lover å putte gøyfaktoren tilbake i førstepersons-skytespillene, er heller ikke å feie under teppet. Denne uken slapp de også en demo til spillet på diverse plattformer. Det er i sammenheng med demoutgivelsen at utvikler også ga oss nok en actionfylt trailer å kose oss med. Traileren kan som vanlig ses under.

 

«Bulletstorm» har slippdato 22 februar 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Krigsherjede Tadsjikistan

«Operation Flashpoint: Dragon Rising» fra 2009 var kanskje noe skuffende for mange og hadde nok ikke den innvirkningen utviklerne håpet på. Det vil ikke derimot si at Codemasters har gitt opp på spillserien helt enda, og spillet for snart en oppfølger. «Operation Flashpoint: Red River» er fortsatt et lagbasert førstepersons-skytespill med fokus på taktikk, men utviklerne har denne gangen valgt å fokusere på underholdningsfaktor utover seriens kjennetegnede hyper-realisme. Denne uken kom Codemasters også ut med den første utviklerdagboken til spillet, som kan ses under.

 

«Operation Flashpoint: Red River» har spilldato 29 april 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Skremmende lys og mørke

Visceral Games gjør om dagen stor suksess med nylanserte «Dead Space 2». Spillet kom jo ut tidligere i uken og jeg vil tro at mange av dere tar dere nytte av det akkurat nå. «Dead Space 2» er jo et spill fylt av mange skremmende hendelser og mye av det som setter atmosfæren og drar deg inn i opplevelsen er nettopp spillets flotte lys-struktur. Det er altså designprosessen bak spillets lyseffekter Visceral Games går litt mer i dybden på i den siste utviklerdagboken fra spillet, som kan ses under.

 

«Dead Space 2» finnes allerede i butikkene og kan skaffes til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Jack er tilbake

Platinum Games har de siste årene blitt et navn som få spillinteresserte ikke har hørt om. Noe den legendariske stallen ikke kan stå alene for. Utvikleren har nemlig hatt stor suksess med både «Madworld», «Bayonetta» og «Vanquish». Denne uken ble også utviklerens neste tittel annonsert. Spillet, som heter «Anarchy Reigns» eller «Max Anarachy» i Japan, skal være et slags MMO kampspill. Veldig lite er så langt kjent om tittelen og hva de mener med det kan være vanskelig å tolke. Derimot har de sluppet en bitteliten trailer for å vekke appetitten hos oss spillere. Traileren kan ses under og viser oss den brutale hovedpersonen fra «Madworld», Jack Cayman, i full sving.

 

«Anarchy Reigns» har foreløpig ingen slippdato. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Et mye diskutert kontrollsystem

Sony og Guerilla Games er snart klare med en høyt forventet oppfølger til «Killzone 2» fra 2009. «Killzone 2» ble for det meste godt mottatt, men likevel var det veldig mange som ikke var så glad i spillets tunge siktemekanikk. Dette er noe Guerilla Games har tatt til hjertet og de mener nå å ha kommet opp med den perfekte balansen av vektfølelse og presisjon i «Killzone 3» . Det er også nettopp dette de snakker mer om i den nyeste utviklerdagboken fra spillet, som kan ses under.

 

«Killzone 3» har slippdato 23 februar 2011. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

Har du tro på «Interstellar Marines»?

Danske Zero Point Software jobber for tiden med deres uavhengig finansierte tittel «Interstellar Marines». Ved første øyekast kan det virke som nok et science fiction-basert førstepersons-skytespill, men gir man spillet en sjanse ser man at det er selve Zero Point Softwares designprosess som gjør spillet unikt. Zero Point Software prøver nemlig å utvikle et spill som de mener kan regnes som såkalt AAA og det helt uten penger fra en stor utgiver. Ved å involvere brukerne i selve designprosessen mener de nemlig at spillet kan bli på nivå, om ikke bedre, enn alle de gode spillene som allerede finnes i sjangeren. Likevel er det ikke gratis å utvikle et spill på dette nivået og Zero Point Studios håper derfor å finansiere store deler av prosjektet på lik linje som både «Minecraft» og «Grim Dawn» har gjort suksess med i det siste. Nemlig ved å få brukerne til å forhåndskjøpe spillet direkte gjennom dem. Denne uken kom de, i samarbeid med den amerikanske spillnetssiden gametrailers.com, også ut med en trailer som forklarer konseptet. Den kan selvfølgelig ses under og hvis dette virker interessant kan finne ut mer om, samt prøve eller eventuelt kjøpe spillet her.

 

«Interstellar Marines» har foreløpig ingen slippdato, men kan testes gjennom spillets nettside som er linket over.

«Call of Duty: Black Ops» – Mythbusters

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe for de aller fleste. Denne uken velger jeg nok en gang å avslutte med en både morsom og informativ video fra DefendeTheHouse. Såkalte «Call of Duty: Black Ops» – Mythbusters episode 4.

 

«Call of Duty: Black Ops» finnes allerede i butikkene og kan skaffes til Xbox 360, Playstation 3 og PC. Det finnes også egne versjoner til Wii og Nintendo DS.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.