Søndagstapas
0

Søndagstapas

mar 06 Spill.no  

Uken nærmer seg slutten og søndagen er her. Det vil selvfølgelig si at vår action-spekkede søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å gi litt energi til den ellers ganske så daffe søndagen. Alt fra enorme annonseringer til minimale morsomheter kan finnes her og vi prøver å alltid ha et variert tilbud på menyen. Vi håper at det finnes noe for de fleste her og tar som vanlig imot både ris, ros eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke godbiter. Vi starter det hele med en rå og blodig Ryu Hayabusa i «Ninja Gaiden 3», før vi får en skikkelig bit av våpenutvalget i «Crysis 2». Deretter tar vi en titt på annonseringen av «Saints Row: The Third», før vi får første smakebit på «Call of Juarez: The Cartel». Videre blir det snakk om greske legender i «Warriors: Legends of Troy», før vi kan bryne oss på nok et hakeslipp fra «L.A. Noire». Mot slutten blir det så masser av godt fra «Homefront», før det hele avsluttes med en morsom liten trailer til «First Strike» og «Call of Duty: Black Ops».

 

Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Blodige Ryu Hayabusa

Japanske Team Ninja har gjort stor suksess med både «Dead or Alive» og «Ninja Gaiden»-seriene og nå som studioets overhodet Tomonobu Itagaki har forlatt dem, er det mange som har lurt på hvordan fremtiden ser ut for Team Ninja. Riktignok har ikke Team Ninja vært på latsiden og de har gitt ut både «Metroid: Other M» til Wii og «Dead or Alive: Dimensions» til Nintendo DS, i tiden etter Itagakis fratredelse. Nå har det også blitt klart at studioet er i full utvikling av den neste tittelen i «Ninja Gaiden»-serien. «Ninja Gaiden 3» ble egentlig annonsert under Tokyo Game Show i fjor, men det har vært svært lite informasjon rundt tittelen. Denne ukens debut-trailer, som ble sluppet under GDC denne uken, er derfor det første vi har sett fra spillet. Riktignok er traileren noe kortfattig på informasjon og gir veldig få hint til hvordan spillet vil utfolde seg. Likevel kan det vel være verdt en titt for blodfans av serien. Traileren kan selvfølgelig ses under.

 

«Ninja Gaiden 3» har ingen antydet slippdato og ingen plattformer er sålangt annonsert.

Våpen er også viktig

Da var vi kommet til ukens foreløpige faste innlegg. «Crysis 2» klarer nemlig, nok en gang, å pryde søndagstapas-menyen. Tidligere i uka lanserte Crytek og Electronic Arts en flerspiller-demo til spillet på både Xbox 360 og PC, Playstation 3-versjonen er forøvrig forventet 15 mars. Det er nok derfor mange som nå om dagen koser seg med mye av det spillet har å by på. Riktignok er det bare en liten del av kaka som finnes i demo-versjonen og Crytek har flere spennende funksjoner på lur. Tidligere har de gitt oss et innblikk i flerspillerdelens progresjon for den allsidige nano-suiten og denne uken er det våpenutvalget som står for tur i nok en informativ trailer. Den nye traileren kan som forventet ses under.

 

«Crysis 2» har slippdato 25 mars 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Usannsynlig og galt blir ihvertfall ikke kjedelig

Siden Rockstar Games lanserte «Grand Theft Auto III» har markedet sett mye av såkalte GTA-kloner. Nå om dagen har Rockstar Games valgt å ta «Grand Theft Auto»-serien i en mer seriøs retning, men det finnes en såkalt GTA-klone som derimot har valgt å fokusere på gale sprell og tilfeldig underholdning. Vi snakker selvfølgelig om Volition Inc. og THQs «Saints Row»-serie. Det har tidligere gått mange rykter om et tredje spill i serien og denne uken ble det endelig offisielt annonsert at «Saints Row: The Third» er på vei. Det finnes fortsatt veldig lite informasjon om spillet og jeg har dessverre ingen trailer å vise frem i dag, men en ting er ihvertfall sikkert. Det blir mye useriøs moro når «Saints Row: The Third», forhåpentligvis, lanseres senere i år.

 

«Saints Row: The Third» har antydet slippdato fjerde kvartal 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Kartellets største fiende

Forrige måned annonserte Techland og Ubisoft det tredje spillet i «Call of Juarez»-serien. «Call of Juarez: The Cartel» skal i kontrast til de tidligere i spillene være satt til moderne tider, men Techland har ikke derimot gitt helt slipp på western-konseptet. Ideen er nemlig å bringe den røffe og harde western-følelsen til nåtiden. Markedet er jo ikke akkurat flust med titler basert på den ville vesten, så helt hvorfor Techland valgte å skifte tidsperioden er usikkert. Uansett blir det spennende å se hva de får til når «Call of Juarez: The Cartel» lanseres til sommeren. Mens vi venter kan vi jo sjekke ut den første traileren fra spillet, som kan ses under.

 

«Call of Juarez» har antydet slippdato sommeren 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Vestlig appell

Koeis «Dynasty Warriors»-serie har ikke hatt like stor innvirkning her tillands som den har i hjemlandet Japan. Det er derimot noe Koei nå prøver å forandre med det kommende «Warriors: Legends of Troy». Det er de kanadiske utviklerne i Koei Canada som står bak spillet og de håper å gi den velkjente «Dynasty Warriors»-formelen en mer vestlig vri. Spillet er, som tittelen antyder basert på den trojanske krigen og ved hjelp av et mer strømlinjeformet og brutalt kampsystem, håper utviklerne at spillet vil ha en videre appell på verdensbasis. Dog er det nok litt rart at spillet ikke har mottatt mer i form av markedsføring. For selv om spillet har fått ganske positiv respons fra diverse spillpresse, er det nok få som virkelig har fått øynene opp for tittelen. Denne uken kom det riktignok en såkalt lanseringstrailer til spillet, som kan ses under.

 

«Warriors: Legends of Troy» har slippdato 15 mars 2011. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Den nakne byen

Team Bondi og Rockstar Games har skapt mange overskrifter med deres kommende «L.A. Noire». Spillet har, ved hjelp av flotte trailere, gitt mange gamere hakeslipp, og det gang på gang. Enten det er det teknologiske vidunderet som spillet lover å være, eller åpenbaringen som spillets gameplay skal gi oss, er det ingen tvil om at «L.A. Noire» ligger høyt på listen for mange. Spillet er enda et par måneder unna, men det stopper ikke Rockstar Games fra å forberede oss til spillets nedlastbare-innhold. Vanligvis ville jeg nok satt et lite spørsmålstegn til markedsføring av nedlastbare-pakker så lenge før spillets slippdato, men når traileren fortsetter imponere på denne måten, er det vanskelig å klage. Pakken skal visstnok gi spillerne enda en mordsak å løse og er kalt «The Naked City». Traileren kan selvfølgelig ses under.

 

«L.A. Noire» har slippdato 20 mai 2011. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Legendariske sammenligninger

Spillåret 2011 ligger an til å bli et av de største spillårene noen sinne og selv med så mange gigantiske titler på horisonten, har Kaos Studios klart det umulige. Vel, nesten. Den store testen gjenstår nemlig enda. Likevel er det ikke å feie under teppet at «Homefront» ligger an til å bli et av årets store høydepunkt og det i et marked som nå om dagen er overfylt av førstepersons-skytespill. Enspillerdelen har allerede blitt sammenlignet med legendariske «Half-Life 2» og flerspillerdelen er heller ikke beslektet til hva som helst. Store deler av teamet hos Kaos Studios startet nemlig karrieren sin gjennom den suksessfulle «Battlefield»-modifikasjonen, «Desert Combat». «Homefront» slippes om ikke så altfor lenge og denne uken kom Kaos Studios og THQ ut med hele to heftige trailere til spillet. Den første er fokusert på spillets enspillerdel, mens den andre gir oss et actionspekket innblikk i spillets flerspillerdel. Begge trailerne kan ses under.

 

 

«Homefront» har slippdato 18 mars 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Call of Duty: Black Ops»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne uken velger jeg å avslutte med en noe annerledes trailer fra den nedlastbare-pakken, «First Strike», til «Call of Duty: Black Ops».

 

«Call of Duty: Black Ops» finnes allerede i butikkene og kan skaffes til Xbox 360, Playstation 3 og PC. Egne versjoner til Wii og Nintendo DS finnes også.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.