Søndagstapas
0

Søndagstapas

apr 17 Spill.no  

Ukens ende er nær og søndagen er her. Det vil selvfølgelig si at vår ustoppelige søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å skape litt fart i den ellers ganske så treige søndagen. Alt fra hardtslående annonseringer til myke morsomheter kan finnes her. Vi prøver alltid å ha et bredt tilbud på menyen og håper det finnes noe for de fleste. Som vanlig tar vi også imot ris, ros eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke godbiter. Vi starter det hele med en saftig trailer fra «Kingdoms of Amalur: Reckoning», før vi mer fra «Infamous 2». Så blir det dekket opp for utrolige «Dragon’s Dogma», før vi får smake på «Dead Rising 2: Off The Record». Deretter blir det kruttsterk biter fra «Gears of War 3» og «Battlefield 3». Mot slutten blir det så fremtidsvisjoner fra Sarif Industries og «Deus Ex: Human Revolution», før det hele avsluttes med første episode av «Mortal Kombat: Legacy».

 

Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Store talenter

Forfatteren R.A Salvatore ( «The Legend of Drizzt»), kunstneren og tegneserieforfatteren Todd McFarlane («Spawn») og Spilldesigneren Ken Rolston («Morrowind» og «Oblivion») har alle noe til felles. De er nemlig blant mennene bak det kommende rollespillet «Kingdoms of Amalur: Reckoning». Spillet, som er utviklet av 38 Studios og Big Huge Games, er et enspillerfokusert rollespill, men spillet er også en slags forsmak på 38 Studios sitt kommende MMO-prosjekt. 38 Studios og Big Huge Games har kommet med mange store løfter når det kommer til spillet, men det har ellers vært lite med faktisk gameplay fra spillet. Det forandret seg riktignok denne uken da den første gameplay-traileren til spillet ble sluppet. Traileren kan som vanlig ses under.

 

«Kingdoms of Amalur: Reckoning» har antydet slippdato første kvartal 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Gateslagsmål i nytt perspektiv

Denne uken var vår høyt elskede redaktør Jon Cato i statene for å se på en rekke spennende titler fra Sony. Blant høydepunktene var selvfølgelig «Infamous 2» og selv om Jon Catos beskrivelser er utrolige, er det nok mange som kunne tenke seg å se det hele med egne øyne. Riktignok har vi ikke mulighet til å gi alle en Playstation 3 testmaskin og «Infamous 2» demokode, men vi kan derimot vise gameplay-traileren som sony slapp denne uken. Traileren, som kan ses under, gir oss nok et detaljrikt innblikk i «Infamous 2» sin spillbarhet samtidig som vi får en smakebit på det gigantiske monsteret man må bekjempe i spillet.

 

«Infamous 2» har slippdato 7 juni 2011. Spillet kommer eksklusivt til Playstaiton 3.

Capcom overrasker

Capcoms årlige Captivate-event gikk av stabelen denne uken og blant de aller største høydepunktene finner vi nyannonserte «Dragon’s Dogma». Spillet er hjertebarnet til produsent og designer-duoen Hiroyuki Kobayashi og Hideaki Itsuno, mest kjent for «Resident Evil 4» og «Devil May Cry 4». Derimot er «Dragon’s Dogma» et veldig annerledes spill en duoens tidligere arbeid. Beskrevet som et åpen-verden actionspill satt til en monsterfylt fantasiverden, minner kanskje spillet mer om Capcoms egen «Monster Hunter»-serie. Riktignok mener Kobayashi og Itsuno at spillet vil gjøre mye for å differensiere seg fra «Monster Hunter». Blant annet vil spillet ha et fokus på handling, samt spennende systemer for interaksjon med spillets såkalte ikke-spillende-karakterer og det Capcom kaller en utradisjonell form for nettinteraksjon. Det blir spennende å se om spillet kan leve opp til de høye forventningene som allerede har bygget seg opp verden over. En ting er ihvertfall sikkert, den første traileren fra spillet er helt utrolig og må bare ses. Traileren kan selvfølgelig ses under.

 

«Dragon’s Dogma» har antydet slippdato tidlig i 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Hva i svarte?

Fjorårets «Dead Rising 2» ble rimelig godt motatt, riktignok var det mange som lurte på hvor det hadde blitt av originalens hovedkarakter, Frank West. Capcom ga riktignok fans av serien en gjensyn med Frank i den nedlastbare-pakken «Case West». Derimot ser det nå ut som Capcom skal snu alt som skjedde i «Dead Rising 2» helt på hodet. Denne uken annonserte de nemlig «Dead Rising 2: Off the Record», en «remake» av det ikke en gang et år gamle spillet. Denne gangen får vi derimot se hvordan handlingen ville utspilt seg om hendelsene i Fortune City var sentrert rundt Frank West isteden for Chuck Greene. Helt hvordan det hele vil utspille seg er usikkert, men dette er helt klart et ganske unikt konsept. Se annonseringstraileren under.

 

«Dead Rising 2: Off The Record» har antydet slippdato høsten 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Episk avslutning

Epic Games «Gears of War»-serie er, for mange, et av denne generasjonens største høydepunkter, ikke minst fordi spillet var et av de tidligste bevisene på hva denne generasjonens konsoller kunne oppnå. Det futuristiske krigseposet, de stereotypiske karakterene, våpenutvalget og ikke minst Epic Games kjennetegnede actionstil traff uansett blinken hos de fleste. «Gears of War 3» er forventet til høsten og som avslutningen på den episke trilogien lover Epic Games å avslutte med en locust-slengende eksplosjon. Denne uken slapp de også en utviklerdagbok som gir oss litt innsikt i hvordan Epic Games skaper det de mener er det beste spillet de noen gang har laget. Videoen kan som vanlig ses under.

 

«Gears of War 3» har slippdato 20 september 2011. Spillet kommer eksklusivt til Xbox 360.

Mer fra «Battlefield 3»

«Battlefield 3» er godt mulig årets aller mest etterlengtede tittel, ihvertfall her på spill.no. Både flere medlemmer av redaksjon, samt en stor majoritet av brukerne har gang på gang satt «Battlefield 3» på toppen av lista. Det er kanskje heller ikke så rart med tanke på de utrolige trailerne DICE og Electronic Arts har sluppet i det siste. De gir seg nok heller ikke med det første og denne uken kom de ut med hele to nye trailere. Riktignok er det mye gjenbrukt stoff her. Den første traileren, kalt «My Life», er en kort trailer som ble sluppet for å promotere den andre traileren, som forøvrig er hele «Fault Line» fra start til slutt. Det er med andre ord mye av det vi har sett før, men det er likevel noe spesielt med å se «Fault Line» i sin noe utvidet helhet. DICE prøver fortsatt å nå en million «likes» på facebook-siden til «Battlefield 3» og de lover trailer med utviklernes kommentarer når det skjer. Begge de nye trailerne kan ses under.

 

 

«Battlefield 3» har antydet slippdato høsten 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Fremtidens livskvalitet

Eidos Montreal og Square-Enix er skal være klare med «Deus Ex: Human Revolution» til sensommeren. De som er kjent med serien vet at spillene er basert rundt framtidsvisjoner for modifikasjoner av menneskekroppen. En av hovedprodusentene av disse modifikasjonene i «Deus Ex: Human Revolution» er selskapet Sarif Industries. Sarif Industries er også fokuset i spillets såkalte «Alternative Reality Game». Square-Enix lanserte tidligere i en webside dedikert til selskapet og denne uken slapp de også en fiktiv tv-reklame. Tv-reklamen, som viser oss en verden hvor livs-forbedrende modifikasjoner er virkelighet, kan ses under.

 

«Deus Ex: Human Revolution» har slippdato 26 august 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Mortal Kombat: Legacy»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med første episode av den nye webserien «Mortal Kombat: Legacy».

 

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.