Gjensyn med Nico Bellic?
0

Gjensyn med Nico Bellic?

På fredag gjorde noen i GameStop en tilsynelatende stor feil: De annonserte den topphemmelige utgivelsen av det neste «Grand Theft Auto»-spillet – «Grand Theft Auto 5» – på sine tyske nettsider. I følge produktinformasjonen på de tyske nettsidene utgis «Grand Theft Auto 5» 15. januar 2012. All informasjon om «Grand Theft Auto 5» er siden tatt vekk fra nettsidene.

Aksjene til Take-Two Interactive Software, utgiveren av «GTA»-spillene, hoppet umiddelbart 4% på NASDAQ-børsen etter nyheten ble kjent. Det gjorde også GameStop-aksjene, som var opp 1,5%.

Ryktene om det neste «GTA5» har svirret lenge. For ikke lenge siden skrev vi om rollelisten til et kommende Rockstar-spill ved navn «Rush», som sannsynligvis er et dekknavn for «Grand Theft Auto 5». På rollelisten finner vi beskrevet figurer som kan gli rett inn i et «GTA»-spill, kjepphøye FBI-agenter, dumme bondeknøler, yogalærere, swingers, marijuana-røykere, spillnerder, mislykkede skuespillere, B-kjendiser, gangstere og andre typer som vi er vant til å møte i «Grand Theft Auto»-spill.

Dersom rollelisten er reell, og faktisk er knyttet til «Grand Theft Auto V», kan det virke som spillet vil foregå i Los Angeles (eller Los Santos som byen heter i «GTA»-universet).

New York-baserte «The Street» – som først omtalte GameStop-glippen – forsøkte fredag å få en kommentar fra Rockstar Games, men de svarte ikke på journalistens henvendelser.

Da gjenstår det bare å se om vi får et gjensyn med Nico Bellic eller andre karakterer fra Rockstar-universet en gang i januar 2012. Vi i Spill.no holder fingrene krysset.

About Erling Løken Andersen

Erling er tidligere ansvarlig redaktør i Spill.no, nå styreleder i Omega Media, som eier og driver Spill.no. Erling har jobbet med spill siden 2006; først som spillutvikler, deretter spilljournalist og redaktør.