«Wii HD» på E3?
0

«Wii HD» på E3?

Det amerikanske videospillmagasinet «Game Informer» hevder å ha flere kilder som bekrefter at Nintendo annonserer en etterfølger til sin Wii-konsoll på E3-messen til sommeren. E3-messen («Electronic Entertainment Expo») er en årlig spillmesse i USA der alt som kan krype og gå av spillprodusenter er til stede for å presentere produktene sine.

Game Informer skriver at Nintendos nye konsoll vil være i stand til å kjøre spill i HD-oppløsning – og at overgangen til HD burde gjøre Nintendo mer konkurransedyktig i forhold til å tiltrekke seg store tredjepartstitler som «Portal 2» og «Mortal Kombat».

Game Informers kilder opplyser videre at Nintendo allerede nå er i gang med å vise den nye maskinen til potensielle spillutviklere; dette sannsynligvis for å sikre at maskinen blir sluppet med drahjelpen som populære, lanseringsklare titler gir.

En anonym kilde forteller også at E3-annonseringen blir viktig for Nintendo fremover:
– Dette er ikke bare en gimmick som Wii var. Nintendo gjør det rett denne gangen.

Hva dette konkret innebærer for oss spillere er foreløpig ikke kjent. Det er heller ikke kjent om systemet vil være bakoverkompatibelt eller om det vil bære «Wii»-navnet. Dermed får vi bare smøre oss med tålmodighet frem til E3-messen 7-9. juni 2011. Spill.no’s egen Jon Cato Lorentzen vil selvfølgelig være på plass med fullt film-crew i Los Angeles og dekke alle nyhetene.

About Erling Løken Andersen

Erling er tidligere ansvarlig redaktør i Spill.no, nå styreleder i Omega Media, som eier og driver Spill.no. Erling har jobbet med spill siden 2006; først som spillutvikler, deretter spilljournalist og redaktør.