Søndagstapas
0

Søndagstapas

mar 21 Spill.no  

Da var søndagen endelig her. Det vil selvfølgelig si at vår ukentlige Søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er vårt forsøk på å lyse opp de ellers ganske triste og kjedelige søndagene. Her vil du, hver søndag, finne en god blanding spillnyheter. Det kan være alt fra større saker vi har gått glipp av, mindre saker eller morsomheter, alt fra uken som har vært. Forrige ukes søndagstapas var en kjempesuksess og jeg er litt redd for at denne uken ikke kommer til å leve opp til forventningene. Jeg håper derimot at det fortsatt er noe for de aller fleste og at alle kommer tilbake til tapas, også neste søndag.

 

Denne uken er søndagstapas-menyen fylt til randen med trailere fra diverse spill. Det hele startes med hele to trailere fra «Just Cause 2». Videre får vi se at «Kane & Lynch 2: Dog Days» utforsker Shanghai i sin nye trailer, mens «Need for Speed: World» lover nettbasert racing med sosiale egenskaper. Etter det utdypes actionspillet «Dead to Rights: Retribution» sin handling i en ny trailer og «Prison Break: The Conspiracy» prøver å overbevise med sin. Mot slutten finner vi at Ubisoft forteller om Wii-versjonen av «Prince of Persia: The Forgotten Sands» i sin nye utviklerdagbok. Det hele avsluttes så med en litt anderledes video fra det humoristiske spillet «Naughty Bear». Da er det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Hele to trailere fra «Just Cause 2»

Svenske Avalanche Studios og Square-Enix Europe kommer snart ut med oppfølgeren til «Just Cause» fra 2006. «Just Cause 2» setter igjen Rios i rollen som regime-befrier. Denne gangen på den fiktive øya Panau i Sørøst Asia. Med høyt fokus på frihet og overdreven action, lover «Just Cause 2» å bli et åpenverden-spill med mye underholdningsverdi. De siste månedene har Avalanche Studios gitt ut en rekke trailere med undertittelen «Anatomy of a Stunt». Disse har vist hva slags kaos man kan skape, hvis man bruker litt kreativitet. Det er nok nettopp disse som også har fått mange til å åpne øynene til spillet. «Just Cause 2» har utgivelsesdato til slutten av neste uke og Avalanche Studios ga, denne uken, ut to nye trailere fra spillet.

 

Den første traileren, som kan ses under, er enda et innlegg i trailer-serien med «Anatomy of a Stunt» som undertittel. Denne gangen vises det hvordan man for eksempel kan bruke en «tuk tuk» som missil.

 

Den andre traileren, som kan ses under, er den såkalte lanseringstraileren. Her vises en masse av action samtidig som vi får et lite innblikk i spillets historie. Derimot tror jeg ikke at historien blir den største grunnen til å skaffe dette spillet.

 

«Just Cause 2» har slippdato 26. mars 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Ny trailer fra «Kane & Lynch 2: Dog Days»

Danske IO Interactives «Kane & Lynch: Dead Men» fra 2007 fikk mye kritikk for å være et uferdig spill. Spillet gjorde likevel mye interessant med uvanlige hovedkarakterer, handling og til tider innovativt brett-design. Spillets flerspillerdel hadde også noen originale premisser. Kalt «Fragile Alliance» satte den spillere til å jobbe sammen, samtidig som den ga spillerne initiativ til å skyte medspillerene sine i ryggen. Tross kritikken solgte «Kane & Lynch: Dead Men» godt nok til at IO Interactive nå jobber med en oppfølger. «Kane & Lynch 2: Dog Days» ble annonsert på slutten av fjoråret og IO Interactive håper helt sikkert på å overbevise med en tittel som retter opp alle feilene fra forgjengeren. De største forandringene vil nok være spillets nye artistiske-stil og byttet av hovedkarakter. IO Interactive prøver nå å skape en dokumentar-aktig følelse og denne gangen sentreres spillets handling rundt psykopaten Lynch, isteden for Kane. Spillet vil som forgjengeren ha både samarbeidsspilling (coop), denne gangen også over nettet, og en ny «Fragile Alliance» flerspillerdel.

 

Denne uken kom IO Interactive ut med en ny trailer fra spillet. Er man i tvil om «Kane & Lynch 2: Dog Days» kan forbedre der forgjengeren feilet kan jo kanskje den nye traileren, som kan ses under, hjelpe å overbevise. Er man derimot fan av det første spillet, finnes det vel liten tvil om at den nye traileren bør ses.

 

«Kane & Lynch 2: Dog Days» har utgivelsesdato 27. august 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Nettbasert «Need for Speed»

Med hele 14 titler er «Need for Speed»-serien en av de lengste seriene i spillhistorien. Noe mindre kjent er kanskje det faktum at «Motor City Online» først ble promotert som et spill i serien. «Motor City Online» fra 2001 var et tidlig forsøk av Electronic Arts på å kombinere den voksende MMO-sjangeren med sin kjennemerkede racing-serie. Spillet ble derimot dårlig markedsført og midt i utviklingen ble det også bestemt at det ikke skulle være et innlegg i «Need for Speed»-serien. «Motor City Online» levde i to år, før Electronic Arts bestemte seg for å legge ned serverne. Det skal derimot vise seg at Electronic Arts ikke har gitt helt opp på drømmen. «Need for Speed: World» er nemlig et nytt racing-MMO fra Electronic Arts. Spillet skal følge den såkalte «Free 2 Play» eller «Play 4 Free»-modellen. Noe som vanligvis betyr at spillet vil være gratis å spille, men at det finnes en rekke ekstra funksjoner man kan velge å betale for. «Need for Speed: World» lover den største mengden lisensierte biler, bildeler og moduser i noe spill fra den langtgående serien.

 

Denne uken kom Electronic Arts også ut med en trailer, som kan ses under, til spillet. Spillet har tidligere vært primært siktet mot det asiatiske markedet, men Electronic Arts har nå tro på at også det vestlige markedet kan være interessert i et «Free 2 Play» racing-mmo. Er man fan av «Need for Speed»-seriens typiske «arcade»-racing så kan det sosiale aspektet ved et racing-mmo definitivt appellere. Det gjør da heller ingenting at det er gratis å prøve seg.

 

«Need for Speed: World» har antydet slippdato andre kvartal 2010. Spillet kommer kun til PC.

«Dead to Rights: Retribution» Utdypes

Namco (nå Namco Bandai Games) sitt «Dead to Rights» fra 2002 var et actionspill med mye potensiale. Spillet hadde brutal action som sømløst skiftet fra skytevåpen til kampkunst, bullet-time (sakte film) og en handling med både drama og spenning. Spillet slo derimot aldri helt igjennom som det store actionspillet det var. Tross dette lagde likevel Namco Bandai en oppfølger og en versjon til Playstation Portable, henholdsvis i 2005 og 2006. Namco Bandai Games stopper heller ikke der og har hyret inn Volatile Games til å lage et nytt spill i serien til den nåværende generasjonens konsoller. «Dead to Rights: Retribution» setter igjen spillerne i rollen som Jack Slate og hans trofaste politihund Shadow. Volatile Games håper også å bygge videre på seriens kjennemerkede blanding av skyting og kampkunst med mange brutale avvæpninger.

 

Denne uken kom Namco Bandai ut med en ny trailer til spillet. Med en utvikler som fortsatt har mye å bevise og en serie som enda har igjen å leve opp til sitt eget potensiale, finnes det nok mange som er skeptiske til «Dead to Rights: Retribution». Da kan det jo være at den nyeste traileren kan hjelpe å fjerne tvilen.

 

«Dead to Rights: Retribution» har slippdato 23. april 2010. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.


Ny trailer fra «Prison Break: The Conspiracy»

Tv-serien «Prison Break» har hatt en enorm suksess. Serien forteller den nervepirrende historien om Michael Scofield og hans bror Lincoln Burrows sin kamp om å overleve en dyptsittende konspirasjon. Nå er det også snart dekket for et spill basert på serien. «Prison Break: The Conspiracy» gir oss et alternativt blikk på seriens første sesong. Det er ikke noe ukjent faktum at lisensierte spill ofte ikke når helt opp på kvalitetskalaen. Derimot er lisensierte spill basert på tv-serier er fortsatt et ganske nytt fenomen og vi finner bare en håndfull med titler som er det. Likevel har de klart å finne en mellomgrunn med titler som kanskje ikke overbeviser på den teknologiske siden, men som derimot klarer å fortelle interessante historier og gir en ganske god spillbarhet. «Prison Break: The Conspiracy» har utgivelsedato til slutten av neste uke, Zootfly og Deep Silver ga derfor, denne uken, ut en ny trailer fra spillet.

 

Kan den nye traileren, som kan ses under, overbevise skeptiske spillere? Eller havner spillet sammen med utallige lisensierte spill som rett og slett ikke når opp? Bestem selv.

 

«Prison Break: The Conspiracy» har slippdato 26. mars 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.


Utviklerdagbok fra «Prince Of Persia: The Forgotten Sands»

Ubisoft sin «Prince of Persia»-serie er for mange det ypperste fra action-eventyr sjangeren. Seriens platformdeler, som blander akrobatiske bevegelser med oppgaveløsning, er høyt priset og spillets kampdeler har også, etter hvert, blitt ganske bra. Det siste spillet i serien ble derimot ikke så godt mottatt. Ubisoft forsøkte å skape en ny spillfølelse med kunstlignende artistisk-stil og en noe anderledes historie. En ting er ihvertfall sikkert og det er at Ubisoft hører på forbrukerne. For etter utallige klager på «Prince of Persia» fra 2008, bestemte de seg for å gå tilbake til forrige generasjons «Prince of Persia: The Sands of Time» sin handling og spillbarhet. Med det klarte de også umiddelbart å gjenopprette forventingene som mange hadde til seriens første tittel på de nåværende konsollene. «Prince of Persia: The Forgotten Sands» er satt mellom forrige generasjons «Prince of Persia: The Sands of Time» og «Prince of Persia:  Warrior Within». Denne uken ga de ut en ny utviklerdagbok til spillet.

 

Vi har tidligere skrevet mange artikler om «Prince of Persia: The Forgotten Sands», men det med utgangspunkt i Xbox 360 og Playstation 3 versjonene av tittelen. Derimot kommer jo også spillet til Nintendos Wii, det med en versjon som er spesielt utviklet for konsollen. Det er dette den nye utviklerdagboken, som kan ses under, går inn på.

 

«Prince of Persia: The Forgotten Sands» har slippdato 20. mai 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3, Wii, Nintendo DS og Playstation Portable. En PC versjon skal være klar til juni 2010.

«Naughty Bear» eller «Alien»?

Da var vi kommet til slutten på enda en søndagstapas. Jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne uken velger jeg å avslutte med en litt fiffig video fra det kommende spillet «Naughty Bear». «Naughty Bear» gir spillerne kontroll over en ganske gæren teddybjørn. Teddybjørnen «Naughty Bear» er lei av å bo i det idylliske og oversøte teddybjørn-paradiset og går ut for å lage kaos. Her kan man forvente vold og andre slemme gjerninger. Traileren under viser en parodi på en scene fra filmen «Alien» fra 1979.

 

«Naughty Bear» har antydet slippdato en gang i løpet av 2010. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.