Søndagstapas
0

Søndagstapas

mai 29 Spill.no  

Ukens ende er nær og søndagen er her. Det vil selvfølgelig si at vår flotte søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å skape litt action i den ellers ganske trøtte og trege søndagen. Alt fra de største annonseringene til de minste morsomhetene kan finnes her. Vi prøver alltid å ha et bredt tilbud på menyen og håper det finnes noe for de fleste. Som vanlig tar vi også gjerne imot ris, ros eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke godbiter. Vi starter det hele med en flott gameplay-gjennomgang fra «Dead Island», før vi får nok en heftig trailer fra «Infamous 2». Deretter blir det masser av blodig action fra «Warhammer 40,000: Space Marine», før vi får første blikk på flerspillerdelen til «Transformers: Dark of the Moon». Så blir det duket for massiv strategi i «End of Nations», før vi sier hei til Elise Riggs i «SSX». Mot slutten blir det så heftige taklinger i «FIFA 12», før det hele avsluttes med flere morsomme scener fra Kristen Schaal og Xperia Play.

 

Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Endelig i aksjon

Techlands «Dead Island» har skapt store bølger med sine vakre trailere, men mange lurer fortsatt på om spillet vil oppfylle trailernes høye nivå. Det er enda en stund før vi virkelig kan bestemme oss, men denne uken kom det endelig faktisk «gameplay» fra spillet. Det er i from av en ganske detaljrik gjennomgang vi nå får en smak på hva spillet vil innebære. Skal man trekke linjer virker spillet mer som et zombieinfisert «Oblivion», enn et «Left 4 Dead». Det er i første omgang spillets enspiller-modus som vises fram her, men Techland har også lovet samarbeidspilling (coop) for opptil fire spillere. Videoen med gameplay gjennomgangen kan ses under og kommer fra den amerikanske spillnettsiden Gametrailers.com.

 

 

«Dead Island» har antydet slippdato tredje kvartal 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Gjør deg klar for uhyret

Sucker Punch Productions «Infamous 2» er helt klart et av årets mest etterlengtede titler. Mange gleder seg til et gjensyn med det røffe sykelbudet, Cole MacGrath, som denne gangen tar turen til New Orleans-inspirerte New Marais. Der vil Cole møte nye karakterer og ta opp kampen mot nye fiender mens han prøver å oppnå den styrken han trenger for å overvinne det ødeleggende uhyret som har blitt profetert. Spillet er nå bare litt under to uker fra lansering og da er det kanskje ikke så rart at Sony og Sucker Punch Productions er klare med en ny trailer fra spillet. Traileren, som har fått kallenavnet «The Beast is Coming», kan som vanlig ses under.

 

«Infamous 2» har slippdato 8 juni 2011. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

Blodig action

Relic Entertainment har gjort stor suksess på strategifronten med sine «Dawn of War»-spill, basert på Games Workshops «Warhammer 40,000»-lisens. Deres neste spill basert på lisensen skal derimot være et fullblods actionspill og det med mye fokus på både blod og action. «Warhammer 40,000: Space Marine» følger Captain Titus og hans Ultramarines i sin kamp mot en invasjon av såkalte «Orks». Relic Entertainment fant tidlig i utvikling ut at de måtte fokusere like mye på både hånd til hånd nærkamper og skytevåpen. Dette mener de også at har skapt en ganske unik spilleopplevelse. Det er også dette de går mer i detalj om i den siste utviklerdagboken fra spillet, som kan ses under.

 

«Warhammer 40,000: Space Marine» har slippdato 9 september 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Robotkrig

High Moon Studios «Transformers: War for Cybertron», som undertegnede selv anmeldte til en firer, slo kanskje ikke helt igjennom. Likevel nådde spillet nye høyder for «Transformers»-lisensen. Da passer det seg jo at det også er High Moon Studios som nå står for det kommende «Transformers: Dark of the Moon», som forøvrig er basert på den nye «Transformers»-filmen som kommer den 29 juni. Et av de største høydepunktene ved fjorårets «War for Cybertron» var helt klart spillets flerspillerdel og High Moon Studios håper å videreføre dette med «Transformers: Dark of the Moon». Det er også det kommende spillets flerspillerdel som står i fokus i den siste traileren fra spillet, som kan ses under.

 

«Transformers: Dark of the Moon» har slippdato 24 juni 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3, PC, Wii og Nintendo DS/3DS.

Massiv strategi

Petroglyph Games, mest kjent for «Star Wars: Empire at War» og «Universe at War: Earth Assault» og Trion Worlds, mest kjent for nylig lanserte «Rift», går nå sammen for å utvikle «End of Nations». «End of Nations» skal ifølge utviklerne være et sanntids-strategispill basert rundt en MMO-modell (Massivly Multiplayer Online). Petroglyph Games og Trion Worlds mener at denne formelen åpner strategi-sjangeren for en gjenkjennelig men dog dypere spillopplevelse. Det er også dette de snakker ut om i den siste utviklerdagboken fra spillet, som kan ses under.

 

«End of Nations» har antydet slippdato en gang i løpet av 2011. Spillet kommer kun til PC.

Elise er tilbake

Electronic Arts gjør seg klare for et gjensyn med den ekstreme «SSX»-serien. Den nye tittelen, som er forventet i starten av 2012, heter bare «SSX», men var tidligere kjent som «SSX: Deadly Descents». Electronic Arts lover mange nyvinninger, men også et fokus på å beholde de røttene som gjorde serien til en suksess. Karaktergaleriet vil også reflektere dette med mange både nye og gamle ansikt. Denne uken ble også den første av karakterene avslørt, nemlig Elise Riggs, med en trailer i såkalt «motion comic»-stil. Traileren kan som vanlig ses under.

 

«SSX» har antydet slippdato januar 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Takling og tryn

Electronic Arts «FIFA»-serie er høyt elsket av fotballfans og igjen kapret fotballspill-tronen de siste årene. Fjorårets «FIFA 11» var også et av de titlene i serien med flest nyvinninger, det vil ikke derimot si at Electronic Arts har ligget på latsiden for årets «FIFA 12». Riktignok er det fortsatt veldig lite med detaljer, men denne uken ble et av spillets mer spennende nyvinninger avslørt. «Player Impact Engine», som den nye funksjonen er kalt, er nemlig et helt nytt system for spiller-interaksjon på banen. Helt hva den innebærer er usikkert, men fra denne ukens trailer ser det i det minste ut som om dette vil skape mer realistiske taklinger. Se den nye traileren under.

 

«FIFA 12» har slippdato 30 september 2011. Spillet er foreløpig annonsert til Xbox 360, Playstation 3, PC og Nintendo 3DS.

Xperia Play

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen jeg å avslutte med et lite gjensyn med Xperia Plays Kristen Schaal. Videoen under gir oss noen humrende «outtakes» og «bloopers» fra den syke reklameserien vi har vist her på søndagstapas tidligere.

 

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.