Søndagstapas
0

Søndagstapas

jun 05 Spill.no  

Ukens ende er nær og søndagen er her. Det vil selvfølgelig si at vår flotte søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å skape litt gøy og rabalder i den ellers ganske trøtte og trege søndagen. Alt fra de største annonseringene til de minste morsomhetene kan finnes her. Vi prøver alltid å ha et variert tilbud på menyen og håper det finnes noe for de aller fleste. Som vanlig tar vi også gjerne imot ris, ros eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke godbiter. Vi åpner det hele med nok en storslått trailer fra «Deus Ex: Human Revolution», før det blir mer action og episk fantasi fra «The Lord of the Rings: War in the North». Deretter blir det endelig et gjensyn med «Aliens: Colonial Marines», før vi får en smak på maktens pris i «Saints Row: The Third». Så går turen til en apokalyptisk verden i «Darksiders II», før vi en skikkelig heftig trailer fra «Prey 2». Mot slutten blir det så et nytt møte med Lara Croft i «Tomb Raider», før det hele avsluttes med en fortreffelig tributt til «Portal»-spillene.

 

Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Mann eller maskin?

Eidos Montreal og Square Enix jobber for tiden med en av spillhistoriens mest etterlengtede oppfølgere, nemlig «Deus Ex: Human Revolution». Spillet skal riktignok være satt før det legendariske «Deus Ex» fra 2000 og følger denne gangen den mekanisk oppgraderte Adam Jensen. Adam er jo bokstavelig talt nippet fra å være en maskin, men hvordan han ender opp i denne situasjonen er enda litt uklart. Denne ukens trailer gir oss derimot litt innsikt i spillets og kanskje noen hints om hvorfor Adam er som han er. Se den nyeste «Deus Ex: Human Revolution» under.

 

«Deus Ex: Human Revolution» har slippdato 26 august 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Den mørke rytteren

Snowblind Studios og Warner Bros. Interactive jobber nå med det neste spillet basert på den prestisjefylte «Ringenes Herre»-lisensen. «The Lord of the Rings: War in the North» tar oss derimot bort fra den allerede godt utforskede handlingen fra bøkene og Snowblind Studios håper at deres spill endelig skal være verdt materialet det er basert på. Det blir spennende å se om de kan holde lovordene. Inntil videre kan vi jo sjekke ut den siste traileren fra spillet, som kan ses under.

 

«The Lord of the Rings: War in the North» har slippdato 24 august 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Endelig tilbake

Da Sega annonserte at fjorårets «Aliens vs. Predator» skulle være det neste spillet basert på «Aliens»-lisensen var det mange som lurte på hvor det hadde blitt av Gearbox Softwares høyt forventede «Aliens: Colonial Marines». Siden den gang har det også vært ganske stille fra både utvikler og utgiver angående tittelen, men nå er alt håp tilbake. Denne uken lanserte nemlig Gearbox Software og Sega en liten trailer til spillet, som kan ses under.

 

«Aliens: Colonial Marines» har antydet slippdato våren 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Makt og gale ablegøyer

Voilition, Inc. har lenge kjempet for å sin «Saints Row»-serie til å stå ut fra konkurrentene i åpenverden-sjangeren. For å oppnå dette har de valgt å fokusere på overdreven action, syk humor, lekeplass-stilen og ikke minst den såkalte gøy-faktoren. Alt dette og mer lover Voilition, Inc. selvfølgelig også i det kommende «Saints Row: The Third». Fylt med fargerike karakterer, masser av action og gale ablegøyer skaper potensialet til mye morro med åpenverden-sjangerens lillebror. Denne uken slapp Voilition, Inc. og THQ også en ganske så heftig trailer til spillet, som kan ses under.

 

«Saints Row: The Third» har slippdato 18 november 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Døden er her

Fjorårets «Darksiders» fikk kanskje en noe blandet mottagelse. Noen mente spillet bare var fylt med stjålne konsepter, mens andre, som meg selv, la sin elskov på spillets storslåtte stil og overflødige variasjon. Uansett hvilken gruppe du tilhører kan man da finne noe glede i at Vigil Games og THQ, denne uken, annonserte at oppfølgeren, «Darksiders II», nå er på vei. Denne gangen er det en ny rytter som står for tur, nemlig døden eller «Death», og hans mål er å bevise sin brors, krig eller «War» fra det første spillet, uskyld. Vigil Games lover selvfølgelig en masser av forbedringer, deriblant en verden som skal være nesten dobbelt så stor som originalens. For å markere annonseringen fikk vi også nok så fortreffelig trailer til «Darksiders II», som kan ses under.

 

«Darksiders II» har antydet slippdato en gang i løpet av 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Killians jakt

Human Head Studios har gått sammen med Bethesda Softworks for å utgi oppfølgeren til suksesstittelen «Prey» fra 2006. «Prey 2» forteller riktignok en veldig annerledes historie enn originalen. Denne gangen er spillet satt til en utenomjordisk planet hvor man, som politimannen Killian Samuels, jobber som hodejeger. Human Head Studios lover også en nær åpenverden-opplevelse og fordypende elementer som et freerunning-system, ikke ulikt det som finnes i «Mirror’s Edge». Uansett hvordan spillet viser seg å være er det ihvertfall helt sikkert at denne ukens trailere er blant de heftigere. Riktignok er den i såkalt CG (forhåndsanimert), men den gir oss fortsatt en smak på en verden som man helt klart burde glede seg til å oppleve. Traileren kan selvfølgelig ses under

 

«Prey 2» har antydet slippdato en gang i løpet av 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Nytt møte med Lara

Crystal Dynamics og Square Enix går nye veier med den noe stagnerte «Tomb Raider»-lisensen. Det kommende spillet, kun kalt «Tomb Raider», skal derfor fungere som en slags omstart på serien og det er også en mye yngre Lara Croft vi skal få æren av å kontrollere. Crystal Dynamics ville nemlig gå mye dypere inn i karakteren og det er en mye mer sårbar Lara vi nå skal møte. Dette gjenspeiler seg også i spillets handling som, denne gangen, er fokusert på overlevelse. Denne uken kom også den første traileren fra spillet, som gir oss en ny introduksjon til en av spillhistoriens mest elskede karakterer. Traileren kan som vanlig ses under.

 

«Tomb Raider» har antydet slippdato tredje kvartal 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

På utsiden av Aperture Sience

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med vidunderlig tributt til Valves «Portal»-serie. Vidoen, som kan ses under, gir oss et lite blikk på hvordan livet til Chell hadde vært hvis hun hadde kommet seg ut av Aperture Science etter det første «Portal»-spillet.

 

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.