Søndagstapas
0

Søndagstapas

jun 26 Spill.no  

Ukens ende er nær og søndagen er her. Det vil selvfølgelig si at vår høyt elskede søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å skape litt action i den ellers ganske så trege og kjedelige søndagen. Alt fra de saftigste annonseringene til de tørreste morsomhetene kan finnes her. Vi prøver alltid å ha et variert tilbud på menyen og håper det finnes noe for de fleste. Som vanlig tar vi også gjerne i mot både ris, ros eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne uken søndagstapas-meny består av en rekke godbiter. Vi åpner det hele med et dramatisk blikk på handlingen i «Binary Domain», før vi får skumle bilder fra «Rise of Nightmares». Deretter blir det sport og utviklerdprat fra både «FIFA 12» og «NHL 12», før vi legger vekt på gassen i «F1 2011». Mot slutten blir det så mer fra «The Cursed Crusade», før det hele avsluttes med en både morsom og interessant videogjennomgang av «Saints Row: The Third».

 

Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

«Binary Domain»

Toshihiro Nagoshi har gjort stor suksess i hjemlandet, Japan, med sin «Yakuza»-serie. Nå gjør derimot den japanske spilldesigneren seg klar for helt ny serie og det med et nytt fokus for både handling og spillbarhet. «Binary Domain», som er Toshihiros neste spill, er nemlig et tredjepersons-skytespill satt til et futuristisk Tokyo, hvor roboter nå har tatt over styringen. Spillet lover høyt pumpende action, dramatiske intriger og ikke minst mange filosofiske spørsmål. «Binary Domain» skal visstnok være Sega og Toshihiros forsøk på å appellere til det vestlige markedet og med tanke på at spillet imponerer mer og mer for hver trailer som treffer nettet, skal vi ikke se bort i fra at dette kan bli en realitet. Se den siste traileren fra spillet under.

 

«Binary Domain» har antydet slippdato februar 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Rise of Nightmares»

Kinect har fått masser av både skryt og pryl. Noen ser et fantastisk potensiale i det kontroll-løse kontrollersystemet, mens de mer hardbarka spillerne mener det tar fokuset bort fra selve spillene. Det hjelper jo heller ikke at Microsoft velger å vise frem systemet i gjennomsiktige reklamefilmer fulle av søte barn og falske smil, men et lyspunkt finnes på horisonten. Segas «Rise of Nightmares», som forøvrig er utviklet av laget bak den klassiske «House of the Dead»-serien, blir nemlig regnet som det første såkalte «hardcore» spillet til Kinect. Hvorvidt det kan overbevise tvilerne er veldig usikkert, men den nyeste traileren fra spillet, som kan ses under, ser ihvertfall ganske så skummel ut.

 

«Rise of Nightmares» har antydet slippdato tredje kvartal 2011. Spillet kommer eksklusivt til Xbox 360.

«FIFA 12»

Electronic Arts «FIFA»-serie har, i de siste årene, fått et grundig forsprang på konkurrentene. Likevel virker det som om det kommende «FIFA 12» vil være et av de mest oppgraderte spillene i den årlige serien. Mye av dette ligger selvfølgelig i den nye animasjons-motoren som blant annet lover realistiske taklinger med mer. Derimot har Electronic Arts også åpnet dørene for en rekke nyvinninger. For å få noen eksempler på dette kan man jo sjekke ut utviklerdagboken fra spillet, som kan ses under.

 

«FIFA 12» har slippdato 29 september 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3, Playstation 2, PC, Wii og så å si alt som finnes av håndholdte leketøy.

«NHL 12»

Ishockey som en sport får nok ikke like mye fokus, her tillands, som for eksempel fotball, men fans av Electronic Arts «NHL»-serie vil nok være kvikke med å kalle serien for muligens den beste sports-baserte spillserien som finnes. Årets innspill i serien, «NHL 12», nærmer seg også utgivelse og det er nok mange hardbarka ishockey-fans som gleder seg til å slenge køller et både pucker og motstandernes ansikt. Sportens legendariske slåsskamper er selvfølgelig også et fokus for utviklerne bak spillet, noe som kommer tydelig frem i den nyeste traileren til spillet, som kan ses under.

 

«NHL 12» har slippdato 8 september 2011. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«F1 2011»

Fjorårets «F1 2010» markerte Codemasters retur til den prestisjetunge spillserien basert på «Formula One»-racing, med mindre man velger å telle Sumo Digitals skuffende «F1 2009» til Wii. Fjorårets spill ble ekstremt godt mottatt og vant blant annet den prestisjetunge BAFTA-prisen for beste sportsspill. Codemasters har selvfølgelig fått smaken av suksess på tunga og satser derfor fult igjen for årets tittel, nemlig «F1 2011». Det er kanskje spillets nye fokus på flere spillere som skaper forventning hos de fleste, men Codemasters lover også en rekke forbedringer av både gamle og nye funksjoner. Det er også dette de snakker mer i detalj om i den første utviklerdagboken til spillet, som kan ses under.

 

«F1 2011» har slippdato 23 september 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3, Nintendo 3DS og Playstation Vita.

«The Cursed Crusade»

Kylotonn Entertainments «The Cursed Crusade» har imponert med sitt brutale kampsystem, men juryen er fortsatt ute på spillets handling. Med tempelriddere og overnaturlige krefter i fokus var det naturligvis mange som trakk tråder mellom spillets design og «Assassin’s Creed»-seriens store suksess. Utover tempelridder-temaet virker det derimot som om «The Cursed Crusade» har lite til felles med Ubisofts store serie. Denne uken slapp Kylotonn Entertainment også ut en ny trailer til spillet og denne gangen er det handlingen som står i fokus. Traileren kan som vanlig ses under.

 

«The Cursed Crusade» har antydet slippdato fjerde kvartal 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Saints Row: The Third»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med en videogjennomgang av «Saints Row: The Third».

 

«Saints Row: The Third» har slippdato 18 november 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.