Søndagstapas
0

Søndagstapas

okt 02 Spill.no  

Ukens ende er nær og søndagen er her. Det vil selvfølgelig si at vår kjære søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å skape litt fart og action i den ellers ganske så trøtte og trege søndagen. Alt fra de saftigste annonseringene til de tørreste morsomhetene kan finnes her. Vi prøver alltid å ha et variert tilbud på menyen og håper det finnes noe for de fleste. Som vanlig tar vi også gjerne imot ris, ros eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke godbiter. Vi starter det hele med et blikk på «Star Wars: The Old Republic», før det blir tur-basert strategi fra «Might & Magic Heroes VI». Turen går så videre til 13-hundretallets korstog i «The Cursed Crusade», før vi får mer fra «Dark Souls». Deretter blir det nok en gameplay-video fra «Rage», før vi får en smakebit på det nye kontrollsystemet i «NBA 2K12». Mot slutten blir det masser av innhold fra både «Assassin’s Creed: Revelations» og «Battlefield 3», før det hele avsluttes med en imponerende videogjennomgang av «Aliens: Colonial Marines».

 

Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

«Star Wars: The Old Republic»

Bioware og LucasArts jobber for tiden med «Star Wars: The Old Republic», et MMO-spill satt til «Star Wars»-universet. Spillet markerer også Biowares første forsøk på et såkalt MMORPG (Massivly Multiplayer Online Role Playing Game) og de håper derfor å bringe mye av det vi kjennetegner med Bioware spill over til sjangeren. Et av de større fokuspunktene ligger i å integrere en handlingsdominert spillbarhet inn i et spill fylt med flere hundre tusen mennesker. Bioware har utviklet en rekke spill-funskjoner for å oppnå dette, en av disse er det såkalte «companion»-systemet. Det er også dette systemet som er i fokus i den siste utviklerdagboken fra spillet, som kan ses under.

 

«Star Wars: The Old Republic» har slippdato 22 december 2011. Spillet kommer kun til PC.

«Might & Magic Heroes VI»

Turbaserte strategispill var en gang blant de mer populære spillene på markedet. Derimot virker sjangeren nå å ha kommet litt i glemmeboka. Likevel velger Ubisoft og Black Hole Entertainment å satse videre på, den en gang veldig store, «Heroes of Might & Magic»-serien. Det nye spillet, som har blitt kalt «Might & Magic Heroes VI», er forventet om snaue to uker og denne uken slapp Ubisoft en flott trailer til spillet. Traileren, som kan ses under, gir oss en liten forsmak på spillets handling samt en introduksjon til de spillbare karakterene.

 

«Might & Magic Heroes VI» har slippdato 13 oktober 2011. Spillet kommer kun til PC.

«The Cursed Crusade»

Kylotonn Entertainments «The Cursed Crusade» ligger i faren for å bli overskygget av høstens største titler. Likevel velger jeg selv å være noenlunde optimistisk. Spillets kampsystem har ihvertfall imponert meg flere ganger tidligere og selv om spillet, mest sannsynlig, ikke kommer til å bli noen stor slager, kan det fortsatt være kvalitets-tittel verdt å få med seg. Spillet følger Denz de Bayle og Esteban Noviembre, to usannsynlige alliert, på en reise gjennom det fjerde korstoget. Denne uken slapp utviklerne en ny trailer til spillet. Traileren kan som vanlig ses under.

 

«The Cursed Crusade» har slippdato 13 oktober 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Dark Souls»

From Softwares «Dark Souls» er et av høstens mest etterlengtede titler og ligger an å ta utvikleren til nye høyder. Spillet, som er den spirituelle oppfølgeren til 2009s «Demon’s Souls», setter på nytt spillerne inn i en mørk og skrekkelig fantasiverden fylt med gigantiske og ubeskrivelige monstruositeter. Det blir lovet mange timer med prøving og feiling samt en den altoppslukende følelsen av mestring. «Dark Souls» har allerede fått masser av god kritikk verden over og den siste traileren fra spillet, som kan ses under, viser til dette sammen med noen episke øyeblikk fra spillet.

 

«Dark Souls» har slippdato 7 oktober 2011. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Rage»

Det har gått seks år siden vi har fått et nytt spill fra den legendariske FPS-utvikleren Id Software, men nå er ventetiden snart over. «Rage» skal nemlig være klar for lansering neste uke. Spillet er selvfølgelig et førstepersons-skytespill, men Id Software har denne gangen valgt å krydre opplevelsen med både kjøre-elementer og en ganske åpen verden. Spillverdenen er også satt til en såkalt postapokalyptisk-tid og vil være full av alt fra primitive mutanter til høyteknologiske soldater. Denne uken slapp Id Software enda en gameplay-video til spillet. Videoen kan som vanlig ses under.

 

«Rage» har slippdato 7 oktober 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«NBA 2K12»

Visual Concepts og 2K Games gjorde stor suksess med fjorårets «NBA 2K11» og nå er de straks klare med årets versjon, «NBA 2K12». Basket-legenden Michael Jordan er igjen tilbake og han har denne gangen fått med seg mange av de store spillerne gjennom tidene. Spillet vil selvfølgelig også ha et fullt utvalg av dagens basketball stjerner. Tross at de legendariske spillerne har tatt mye av fokuset når det kommer til markedsføring, har Visual Concepts også jobbet mye med spillets kontroll-oppsett. For å gi en oversikt over noen av de nye funksjonene slapp 2K Games, denne uken, en gjennomgangstrailer. Se den siste traileren under.

 

«NBA 2K12» har slippdato 7 oktober 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3, Playstation 2, Playstation Portable, Wii og PC.

«Assassin’s Creed: Revelations»

Det burde være liten tvil om at «Assassin’s Creed: Revelations» kommer til å bli en av årets største titler. Konkurransen er riktignok stor, men serien har med hver nye tittel fortsatt å bygge på seriens salgs-kraft. «Assassin’s Creed: Revelations» regnes som avsluttingen på Ezios historie og skal endelig gi oss et gjensyn med Altair. Spillet lover også en rekke nye funksjoner deriblant tilpass-bare bomber og det nye «hook»-bladet. «Hook»-bladet er også et av de større fokusene blant trailerne Ubisoft slapp denne uken. Gjennomgangs-video av «Hook»-bladet, kampmodus-trailer og en takk til beta-spillere, kan alle finnes under.

 

 

 

«Assassin’s Creed: Revelations» har slippdato 15 november 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Battlefield 3»

Førstepersons-skytespill dominerer i dag spillmarkedet og blant titlene som kjemper om topp-plasseringen finner vi selvfølgelige svenske DICE sitt «Battlefield 3». Spillet har imponert grundig iløpet av sommerens store spillmesser og jeg kan tenke meg at mange sitter å spiller beta-versjonen, som ble åpnet for alle tidligere i uken, akkurat nå. «Battlefield 3» har fått mye presse takket være sin utrolige grafikk og sitt realistiske gameplay, men blant spillets nye funksjoner finner vi også et sosialt brukergrensesnitt. «Battlelog», som det nye systemet kalles, vil gi «hardcore»-spillerne tydelig innsikt i sine egne prestasjoner, samtidig som det skal bli lettere å få en oversikt over sine venners bragder. Denne uken slapp DICE en video som gir oss en introduksjon til det nye «Battlelog»-systemet, samt en liten musikkvideo-trailer satt til Jay-Zs «99 Problems». Se begge videoene under.

 

 

«Battlefield 3» har slippdato 27 oktober 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Aliens: Colonial Marines»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med en videogjennomgang av Gearbox Softwares «Aliens: Colonial Marines».

 

«Aliens: Colonial Marines» har antydet slippdato våren 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.