Søndagstapas
0

Søndagstapas

apr 11 Spill.no  

 

På menyen i denne ukens søndagstapas finner vi en rekke godbiter. Det hele åpnes med en videogjennomgang fra «Dead to Rights: Retribution». Deretter finner vi trailere til både «Alan Wake» og «Crysis 2». Videre finner vi at et tredje «F.E.A.R»-spill har blitt annonsert, det også med en medfølgende trailer. Kampsportkjempen «UFC Undisputed 2010» har også funnet en plass på bordet med en trailer og «Uncharted 2: Among Thieves» får nok en nedlastbar-pakke. Det hele avsluttes så med et knippe skjermbilder fra den noe anderledes tittelen «A Shadow’s Tale». Da gjenstår det bare å si vel bekomme. Vi håper det smaker.

«Dead to Rights Retribution» får videogjennomgang

Namco Bandai og Volatile Games er snart klare med actionspillet «Dead to Rights: Retribution». Spillet blir seriens første tittel på den nåværende generasjonens konsoller. Politimannen Jack Slate og hunden hans Shadow er tilbake, de må igjen samarbeide om å ta ned haugevis av kriminelle i den fiktive byen Grant City. Utviklerne Volatile Games er nye til serien, men de lover å fortsette seriens tradisjon med sømløs blanding av brutale kampscener og skyting. Volatile Games ga denne uken ut en videogjennomgang av spillets funksjoner, som kan ses under.

 

«Dead to Rights: Retribution» har utgivelsesdato den 23. april 2010. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Alan Wake» får en ny trailer

Remedy Entertainment sitt «Alan Wake» er blant de høyst forventede Xbox 360-eksklusive titlene for 2010. Spillet som ble annonsert helt tilbake i 2005 nærmer seg nå endelig utgivelse. Remedy Entetainment og Sam Lake, forfatteren bak spillets handling, lover en psykologisk thriller med mye hjertestoppende spenning. «Alan Wake» setter spillerne i rollen som en bestselgende forfatter med samme navn. En skriversperre har ført til at Alan ikke har produsert noe på over to år. Alan og hans kone Alice flytter derfor til den idylliske småbyen Bright Falls. Det skal derimot vise seg at ingenting er helt slik det ser ut som og Alan finner seg plutselig i et marerittscenario fylt med mystiske vesen som prøver å stoppe han. Microsoft Game Studios og Remedy Entertainment avslørte denne uken at «Alan Wake» vil komme ut, her i Europa, over en måned før det som var tidligere antatt. Det stopper derimot ikke der for denne uken kom det også en ny trailer til spillet.

 

Den nye trailere, som kan ses under, tar tydelig inspirasjon fra en annen høyt forventet tittel og er i det man kan kalle dokumentaraktig stil. Det er derimot ikke noe gærent i det. Traileren gir oss god oversikt og innsikt i mange av spillets aspekter og handling. Med bare litt over en måned til utgivelse letter nok ikke denne traileren noe særlig på forventningene.

 

«Alan Wake» har nå slippdato den 14. mai 2010. Spillet kommer eksklusivt til Xbox 360.

«Crysis 2» med atmosfærerik trailer

Oppfølgeren til tyske Crytek sin FPS-gigant «Crysis» er forventet til juletider, senere i år. «Crysis 2» er uten tvil en tittel med mye å leve opp til. Med «Crysis 2» prøver Crytek seg på en rekke nye ting. For mange er nok det mest spennende at serien endelig kommer til konsoll. Tross at Crytek tidligere har kun utviklet spill til PC-platformen, påstår de at «Crysis 2» vil slå alle grafiske rekorder på både Xbox 360 og Playstation 3. Dette vil i så fall være noe uventet da multiplatform-titler aldri klarer å utnytte de forksjellige teknologiene like godt som eksklusive titler. Crytek er jo derimot kronet til kongen av grafikk, så det blir spennende å se om de klarer å holde løftet. Når det gjelder selve spillet ser vi også at Crytek prøver seg på ukjent terreng. Tidligere titler fra utvikleren har vært satt til jungeldekkede øyer, «Crysis 2» vil derimot være satt til storbyjungelen New York. Den nye settingen vil også gjøre spillet noe mer lineært, men Crytek lover den åpne spillbarheten vi gjenkjenner fra deres tidligere spill. Det har vært noe sparsomt med informasjon og media fra «Crysis 2», denne uken ble det derimot gitt ut en flunkende ny trailer til spillet.

 

Den nye traileren kan ses under. Her er det ikke flust med ny informasjon, men derimot masse atmosfære. Vi får se den «Nanosuit»-bekledde Nomad midt i en New York fylt av ødeleggelse og romvesener.

 

«Crysis 2» har antydet slippdato julen 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Nytt «F.E.A.R» annonsert

Monolith Productions sin «F.E.A.R»-serie har vært priset for å være en god blanding av stilig action og japansk horror. Spillenes handling er satt til de storslåtte begivenhetene som omringer den mystiske Alma, en kvinne med overnaturlige krefter. Denne uken annonserte Warner Bros. Interactive et tredje spill i serien, kalt «F.3.A.R». Denne gangen er det Day 1 Studios, utviklerne bak Xbox 360 og Playstation 3 versjonene av «F.E.A.R», som står for utviklingen. Med Warner Bros. Interactive i ryggen har Day 1 Studios fått tegneserieforfatteren Steve Niles («30 Days of Night») til å skrive handlingen, mens kultregissøren John Carpenter («Halloween», «The Thing») skal regissere spillets mellomsekvenser. «F.3.A.R» skal ifølge Denny Thorley, Day 1 Studios president, gi spillerne kontroll over både «Point Man» og Paxton Fettel som er hovedpersonen og hovedmotstanderen fra det første «F.E.A.R». Day 1 Studios lover også mange nyvinninger som samarbeidspilling (coop) og et videreutviklet cover-system. Sammen med annonseringen kom det også en trailer til spillet.

 

Annonseringstraileren, som kan ses under, er en såkalt «live-action»-video. Det er med andre ord ikke noe fra spillet i aksjon. Her blir vi derimot introdusert til de to spillbare karakterene mens vi får en antydning til hva spillets handling vil gå ut på. For advare vil jeg nevne at denne videoen kan være både ekkel og skummel, så den er kanskje ikke for alle.

 

«F.3.A.R» har antydet slippdato tredje kvartal 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«UFC Undisputed 2010» sine mange kampstiler

THQ og Yuke’s «UFC 2009 Undisputed» gjorde uventet stor suksess. Spillet var en kampsport-simulator basert på den populære tv-serien «Ultimate Fighting Championship». Nå er det snart klart for årets innlegg i hva vi kan forvente å bli en langtgående sportserie. «UFC Undisputed 2010» vil by på en rekke forbedringer og utvidelser. Vi kan forvente et bedre kontrollsystem, nye kjempere, nye kampstiler og en mye større frihet i spillets karakterskaper. Spillets produsent Neven Dravinski har til og med gått så langt som å si at han ikke klarer å spille «UFC 2009 Undisputed» lenger, siden han synes spillet er så dårlig i forhold til «UFC Undisputed 2010». Er man fan av «mixed martial arts» virker det som «UFC Undisputed 2010» har mye å by på. Denne uken gå THQ ut en ny trailer til spillet.

 

Den ny traileren kan ses under. Her blir vi introdusert til de nye kampstilene. Samtidig blir det forklart hva som kjennetegner dem og hvilke forskjeller de har.

 

«UFC Undisputed 2010» har slippdato den 28. mai 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og Playstation Portable.

«Uncharted 2: Among Thieves» får mer nedlastbart innhold

Naughty Dog sitt «Uncharted 2: Among Thieves» er helt klart blant fjorårets mest huskeverdige titler. Spillet har solgt over 3.5 millioner eksemplarer og har vunnet utallige priser, deriblant kritikerprisen under årets Gullstikka. «Uncharted 2: Among Thieves» sin flerspillerdel er også populær og spilles fortsatt iherdig. Denne uken ble det annonsert en ny nedlastbar-pakke til spillet. Den nye pakken vil gi spillerne et helt nytt samarbeidmodus (coop) kalt «Siege» hvor to til tre spillere må kapre et punkt på kartet før så å forsvare det mot tilstrømmende fiender. Det er derimot ikke alt, pakken vil nemlig også inneholde to nye brett, seks nye karaktermodeller og elleve nye trofeer . Alt til spillets flerspillerdel. Pakken skal være klar til nedlasting gjennom Playstation Store den 22. april. Under kan du se en liten haug med skjermbilder fra det nye innholdet.

 

«A Shadow’s Tale» – et spill om skygger

Da var nok en søndagstapas ved veis ende. Jeg håper at det fantes noe for de aller fleste. Denne uken velger jeg å avslutte med et knippe bilder fra den Wii-eksklusive tittelen «A Shadow’s Tale». Spillet, som er en pusle-plattformer, lar spillerne kontrollere skyggen til en liten gutt. Her må man, ved å påvirke lyskilder, løse en rekke oppgaver for å klatre til toppen av et mystisk tårn.

 

«A Shadow’s Tale» har antydet slippdato august 2010. Spillet kommer kun til Wii.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.