Søndagstapas
0

Søndagstapas

feb 12 Spill.no  

Ukens ende er nær og søndagen er her. Det vil selvfølgelig si at vår kjære søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers ganske trøtte og trege søndagen med en god blanding spillnyheter. Alt fra de saftigste annonseringene til de tørreste morsomhetene kan finnes her. Vi prøver alltid å ha et variert tilbud på menyen og håper det finnes noe for de fleste. Som vanlig tar vi også gjerne imot ris, ros eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke godbiter. Vi starter det hele med et innblikk i utviklingsprosessen til «Microsoft Flight», før vi tar opp kampen om Gotham City i «Gotham City Impostors». Deretter blir det strategi og taktikk i «UFC Undisputed 3», før vi tar til gatene i «Fifa Street». Så går turen videre til den futuristiske verdenen i «Firefall», før vi tar et siste blikk på «Grand Slam Tennis 2». Det hele avsluttes så med nok en latterlig trailer fra «Lollipop Chainsaw».

 

Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

«Microsoft Flight»

«Microsoft Flight Simulator»-serien er en av lengste og mest prestisjefylt spillserier. Seriens fokus har riktignok vært på fullstendig realisme og har derfor kun vært av interesse for de mest hardbarka fly-entusiastene. Det har også vært en god stund siden vi har sett noe til serien, sist iform av «Microsoft Flight Simulator X» fra 2006. Serien er forøvrig fortsatt «død», men Microsoft vil igjen prøve å appellere til fly-entusiastene med det ny-annonserte «Microsoft Flight». «Microsoft Flight» skal derimot være en litt mer tilgjengelig opplevelse hvor fokuset er mer på følelsen av å fly enn det å faktisk kunne lande en flymaskin. Det vil ikke derimot si at simulator-aspektene er helt glemte, for både fungerende instrumenter og fullstendig gjenskapte fly vil være en del av opplevelsen. Se den siste utviklerdagboken fra spillet under.

 

«Microsoft Flight» har slippdato 29 februar 2012. Spillet kommer kun til PC.

«Gotham City Impostors»

Monolith Productions, tidligere kjent for titler som «F.E.A.R» og «Condemned: Criminal Origins», lanserte denne uken «Gotham City Impostors». Spillet er et førstepersons skytespill med overdreven humor og en spillbarhet som kan minne noe om en blanding av moderne skytespill som «Modern Warfare» og klassiske arenaspill som «Unreal Tournament», eller «Quake III». Som tidligere nevnt ble spillet lansert denne uken og kan nå lastes ned gjennom Xbox Live, Playstation Store eller Steam for den nette sum av omtrent 90 kroner. Se lanseringstraileren under.

 

«Gotham City Impostors» ble lansert denne uken. Spillet finnes til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«UFC Undisputed 3»

Yuke’s og THQ lanserer «UFC Undipsuted 3» til uken og for første gang har jeg faktisk forhåndsbestilt et spill i «UFC Undisputed»-serien. For selv om kritikere klager på få nyvinninger, mens hardbarka fans ikke forstår poenget i de nye kontrollmulighetene og «submission»-minispillet, er det nettopp dette som har åpnet øynene for meg. Seriens spill har lenge vært kjent for å være vanskelig å lære og det er nettopp dette Yuke’s har prøvd å forbedre i «UFC Undisputed 3». Det vil ikke derimot si at spillet nå er kun for pingler. Den prisbelønte spillbarheten er fortsatt på plass og selv mestre over de tidligere spillene må nok også ta i bruk taktikk og strategi. For å få et eksempel på hvordan MMA-strategi fungerer både i virkeligheten og i spillet kan man se traileren den siste traileren til spillet, som kan ses under.

 

«UFC Undisputed 3» har slippdato 17 februar 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Fifa Street»

Jeg har snakket mye om min frykt og mitt håp for Electronic Arts kommende «Fifa Street». For selv om fotballspill aldri har vært helt min greie var det originale spillet fra 2005 et spill som skapte mange gode minner. Håpet virker riktignok å overvinne frykten enda litt mer for hver uke som går. Denne uken slapp nemlig Electronic Arts en utviklerdagbok til spillet, hvor de snakker om hva slags undersøkelser de har gjort samt hva slags spillmoduser vi kan forvente når spillet lanseres neste måned. Se utviklerdagboken under.

 

«Fifa Street» har slippdato 15 mars 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Firefall»

Red 5 Studios jobber for tiden med MMO-spillet «Firefall». Spillet, som er et tredjepersons actionspill med skytemekanikk, prøver seg også på et ganske ambisiøst og innovativt utvidelses-system. Grunnet i spillets handling og historie vil utviklerne utvide spillets innhold ettersom spillerne selv låser opp nye deler av spillet. For selv om kjernepakken allerede inneholder et stort landskap og mange muligheter for varierte spilletyper, er det Red 5 Studios sitt håp at spillet vil vokse både i spillerbase og i verdensmasse over tiden. Faktisk håper utviklerne at spillet en dag skal kunne dekke en hel planet. Det er også dette vi får vite mer om i den siste utviklerdagboken fra spillet, som kan ses under.

 

«Firefall» har foreløpig ingen antydet slippdato. Spillet kommer kun til PC.

«Grand Slam Tennis 2»

Det første «Grand Slam Tennis» fra 2009 var en Wii-eksklusiv tittel med stilistisk grafikk basert rundt bevegelseskontroller. Det var også forventet en egen versjon til Xbox 360 og Playstation 3, men Electronic Arts slapp etterhvert den ideen. Isteden valgte de å utvikle en fullstendig oppfølger, nå med et fokus på realistisk grafikk og denne gangen kun til de sistnevnte konsollene. «Grand Slam Tennis 2» ble sluppet denne uken og ser ut til å by på en meget realistisk tennis-opplevelse. Se lanseringstraileren under.

 

«Grand Slam Tennis 2» har finnes allerede i butikkene. Spillet kan skaffes til Xbox 360 og Playstation 3.

«Lollipop Chainsaw»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med den siste traileren fra Grasshopper Manufactures «Lollipop Chainsaw». Den kan selvfølgelig ses under.

 

«Lollipop Chainsaw» har slippdato 15 juni 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.