Søndagstapas – VGA Ed.
0

Søndagstapas – VGA Ed.

des 11 Spill.no  

Ukens ende er nær og søndagen er her. Det vil selvfølgelig si at vår kjære søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers ganske trøtte og trege søndagen med en god blanding spillnyheter. Den amerikanske tv-kanalen «Spike» hadde i natt sine årlige «Video Game Awards». Showet var som vanlig stappfull av nye trailere og annonseringer. Denne ukens søndagstapas er derfor dedikert til disse. Vi håper det finnes noe for de aller fleste og tar som vanlig i mot ris, ros eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke godbiter. Det hele starter med en ny trailer til «Hitman: Absolution», før vi får se en klassiker i ny drakt med «Tony Hawk Pro Skater HD». Så varmer vi opp knyttnevene med «Tekken Tag Tournament 2», før vi endelig får vite hva «The Last of Us» egentlig er. Bioware er neste mann ut i ilden og de bringer med seg nytt fra «Mass Effect 3», samt annonseringen av «Command & Conquer: Generals 2». Deretter blir det nye trailere til både «Tom Clancy’s Rainbow 6: Patriots» og «Alan Wake’s American Nightmare», før vi får første sniktitt på «The Amazing Spider-Man». Videre blir det gjensyn med Optimus Prime og gjengen i «Transformers: Fall of Cybertron», før Epic Games avslører sitt nye prosjekt kalt «Fortnite». Mot slutten blir det så gjensyn med både «Diablo III» og «Bioshock Infinite», før det hele avsluttes med en flunkende ny trailer til «Metal Gear Rising».

 

Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

«Hitman: Absolution»

Danske IO Interactive kommer snart med den svært etterlengtede returen av Agent 47 og «Hitman»-serien. «Hitman: Absolution», som spillet heter, vil prøve å skape nye veier for den aldrene leiemorderen, men IO Interactive lover også at tittelen skal holde seg tro til seriens grunprisnipper. Se den siste traileren under.

 

 

«Hitman: Absolution» har antydet slippdato en gang i løpet av 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Tony Hawk Pro Skater HD»

Tross at Activision la «Tony Hawk»-serien på is i fjor, ser vi nå at utgiveren ikke er helt klar for å gi opp på ekstremsport-sjangeren. I natt annonserte de nemlig «Tony Hawk Pro Skater HD» som en nedlastbar tittel. Spillet skal visstnok være en blanding av det beste fra de to første spillene i serien. Da selvfølgelig med oppgradert grafikk. Se annonseringstraileren under.

 

 

«Tony Hawk Pro Skater HD» har antydet slippdato sommeren 2012. Spillet kommer mest sansynlig til Xbox 360 og Playstation 3.

«Tekken Tag Tournament 2»

Namco Bandai Games jobber for tiden med to titler satt til utgiverens «Tekken»-univers. Nemlig «Tekken X Street Fighter», som er utgiverens svar på Capcoms «Street Fighter X Tekken», og «Tekken Tag Tournament 2». Sistnevnte finnes allerede i japanske arcade-haller, mens konsollversjonen er forventet på slutten av nyåret. Se den nyeste traileren til «Tekken Tag Tournament 2» under.

 

 

«Tekken Tag Tournament 2» har antydet slippdato fjerde kvartal 2012. Spillet kommer kun til Playstation 3.

«The Last of Us»

Det har vært mange rykter og teorier rundt hva det mystiske «The Last of Us» egentlig var. Det skulle vise seg å være Naughty Dogs nyeste spill og som mange allerede har bemerket seg, virker det å være et zombie-spill. Se annonseringstraileren under.

 

 

«The Last of Us» har antydet slippdato en gang i løpet av 2012. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

«Mass Effect 3»

Biowares «Mass Effect 3» er helt klart et av de mest etterlengtede spillene for 2012. Spillet skal jo være det siste i trilogien og avslutningen på kommandør Shepard sin kamp mot de fryktinngytende reaperne. Desuten vil «Mass Effect 3» endelig ta kampen til Jorden selv. Se den siste traileren fra spillet under.

 

 

«Mass Effect 3» har slippdato 8 mars 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Command & Conquer: Generals 2»

De siste ukene har det vært mye spekulasjoner rundt Biowares neste prosjekt. Takket være eksklusive bilder fra det amerikanske spillmagasinet Game Informer har det vært spekulert i både postapokalyptiske tider og skytespill-mekanikker. Riktignok skulle det vise seg at spillet Bioware nå utvikler er «Command & Conquer: Generals 2». Det blir spennende å se hvordan Bioware velger å takle nok en sjanger. Se den første traileren fra spillet under.

 

 

«Command & Conquer: Generals 2» har antydet slippdato en gang i løpet av 2012. Spillet er foreløpig kun annonsert til PC.

«Tom Clancy’s Rainbow 6: Patriots»

Ubisoft skapte store bølger da de slapp prototype-videoen til «Tom Clancy’s Rainbow 6: Patriots» litt tidligere i år. Spillet skal være en retur til seriens kjennemerkede lag-spill samtidig som det vil legge fokus på moralske valg man må tå når man bekjemper terrorister. Se den nyeste traileren til spillet under.

 

 

«Tom Clancy’s Rainbow 6: Patriots» har antydet slippdato en gang i løpet av 2013. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Alan Wake’s American Nightmare»

Tross mye god kritikk solgte ikke Remedy Entertainments «Alan Wake» helt til forventningene. Likevel har ikke den finske utvikleren gitt slipp på den terroriserte forfatteren. Nå jobber de nemlig med en nedlastbar tittel i serien kalt «Alan Wake’s American Nightmare». Se debut-traileren under.

 

 

«Alan Wake’s American Nightmare» har foreløpig ingen slippdato. Spillet kommer eksklusivt til Xbox 360.

«The Amazing Spider-Man»

Til sommeren kommer Columbia Pictures og Marvel Entertainment med en ny film basert på tegneserie-helten «Spider-Man». Med slike storfilmer kommer det selvfølgelig også et spill. Beenox, som de siste årene har gjort ganske god suksess med «Spider-Man: Shattered Dimensions» og «Spider-Man: Edge of Time» vil derimot ikke ta den lette veien. «The Amazing Spider-Man» vil nemlig igjen gi oss et «Spider-Man»-spill satt til en åpen verden. Se den første traileren til spillet under.

 

 

«The Amazing Spider-Man» har antydet slippdato sommeren 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3, Wii og Nindendo 3DS.

«Transformers: Fall of Cybertron»

High Moon Studios tok spill basert på «Transformers»-lisensen til nye høyder med «Transformers: War for Cybertron» fra 2010, noe det riktignok ikke skulle mye til for å gjøre. Dessverre klarte de ikke å fortsette suksessen med årets «Transformers: Dark of the Moon». Likevel håper de å fortsette progresjonen med «Transformers: Fall of Cybertron». Spillet er forventet til slutten av 2012 og vil være en direkte oppfølger til førstnevnte. Se den første traileren til spillet under.

 

 

«Transformers: Fall of Cybertron» har antydet slippdato desember 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Fortnite»

Epic Games annonserte i natt deres nyeste prosjekt, «Fortnite». Spillet er visstnok en ganske ny retning for utvikleren. Selv om detaljene fortsatt er få ser spillet ut til å være et slags «survival» og «tower defense»-spill. Selv synes jeg å legge merke til inspirasjoner fra «Minecraft» og «Team Fortress 2». Uansett kan det bli spennende å se hva Epic Games finner på når de lar de kreativesaftene renne. Se annonseringstraileren under.

 

 

«Fortnite» har foreløpig ingen annonserte plattformer eller slippdato.

«Diablo III»

Fans av «Diablo»-serien har ventet i over ti år på en oppfølger til «Diablo II» og forventningene er derfor skyhøye til «Diablo III». Spillet er forventet på starten av nyåret og jeg tror det er mange, meg selv inkludert, som kribler etter å drepe demoner i «Sanctuary». Under Spikes «Video Game Awards» i natt slapp Blizzard endelig introduksjons-videoen til «Diablo III» og den letter ikke akkurat på forventningene. Se intro-filmen under.

 

 

«Diablo III» har antydet slippdato tidlig 2012. Spillet kommer foreløpig kun til PC.

«Bioshock Infinite»

Irrational Games ligger an til å bli en av de store vinnerne i løpet av 2012. Ken Levine og gjengen er jo kjent for å skape både dype og underholdene opplevelser som appellerer på tvers av sjanger-inngjerdinger. «Bioshock Infinite» ser heller ikke ut til å bli et unntak og vi kan forvente oss en flott spillopplevelse når spillet slippes til neste år. Sjekk ut den siste traileren til spillet under.

 

 

«Bioshock Infinite» har antydet slippdato en gang i løpet av 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Metal Gear Rising»

Det har vært stille rundt Kojima Productions og «Metal Gear Rising» siden fjorårets messe-sesong. Det skal nemlig vise seg at spillet har vært gjennom en del forandringer siden sist. Spillet, som nå har fått undertittelen «Revengance», blir nemlig nå utviklet av Platinum Games, kjent for blant annet «Bayonetta» og «Vanquish», mens Kojima Productions blir værende i produsent-rollen. Se den nye retningen i den siste traileren til spillet, som kan ses under.

 

 

«Metal Gear Rising» har ingen annonsert slippdato. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.