Sony dropper E3 i 2019
0

Sony dropper E3 i 2019

nov 15 Anders Lønning  

Sony velger å stå over neste års E3-messe ved å ikke verken ha pressekonferanse der eller en tilstedeværelse inne på LA Convention Center.

Nyheten kommer fra både Entertainment Software Association, som driver messen, og Sony selv.

– I en industri i stadig utvikling  ser Sony Interactive Entertainment seg om etter oppfinnsomme muligheter til å engasjere målgruppen sin . PlayStation fansen betyr alt for oss og vi ønsker alltid å innovere, tenke annerledes og eksperimentere med nye måter å glede spillerne. Som et resultat av dettte, har vi valgt å ikke delta på E3 i 2019. Vi utforsker både nye og kjente måter å engasjere målgruppen vår på i 2019, og vi kan nesten ikke vente med å dele planene våres med dere.

Betyr dette at vi slipper å grøsse av å se Sid Shuman og Ryan Clements småprate for å holde showet gående?

Som vi allerede vet har Sony også valgt å ikke ha en PlayStation Experience konferanse i år, noe Sony Worldwide Studios sjef Shawn Layden begrunnet med at 2019 ikke er et spesielt sterkt år for PlayStation eksklusiver, da det bare er Days Gone og DREAMS som er planlagt lansert i løpet av året.

E3’s fremtid har vært et mye omtalt tema de siste årene, da vi har sett at flere utgivere og plattformholdere heller velger å kjøre sitt eget løp. EA har nå et eget show i dagene som leder opp til E3, Microsoft leide et lokale i L.A. Live, som bare ligger noen minutter unna der hvor E3-messen holdes, og Nintendo har de siste fem årene droppet de tradisjonelle pressekonferansene helt til fordel for å strømme en forhåndsinnspilt video,

Nå som den tredje av de tre store plattformholderne skygger banen samtidig som ESA eksperimenterer med å gjøre E3 mer likt en folkemesse ala PAX, er det neimen ikke godt å si hva de skal gjøre for å trekke folk.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.