Sony satser på skyen
0

Sony satser på skyen

jul 02 Spill.no  

Sony Computer Entertainment (SCE) kommer til å kjøpe spillsky-leverandøren Gaikai for 380 millioner dollar, melder CVG.

– Fantastiske nyheter

Det gikk mye rykter i forkant av årets E3 om at Sony ville annonsere en skybasert streaming-tjeneste for avspilling av PS1- og PS2-spill i samarbeid med Gaikai, men ingenting hendte. I stedet valgte både Sony og Gaikai å avstå fra å kommentere ryktene, og Gaikai ble nylig lagt ut for salg. Nå melder imidlertid den japanske konsollutvikleren av samarbeidet straks er et faktum.

– SCE vil levere en skybasert streaming-tjeneste i verdensklasse, som vil la brukerne umiddelbart nyte et bredt utvalg av innhold, fra grafikkrike hardcore-spill til enkelt innhold, når og hvor som helst, på et spekter av internett-tilkoblede enheter, forteller Sony-sjef Andrew House.

Også Gaikai er fornøyd med ordningen, som sikrer eierne omtrent 380 millioner dollar for oppkjøpet.

– Vi regner med dette er fantastiske nyheter for alle våre partnere, siden vi nå vil være i stand til å åpne opp AAA konsollspilling via skyen, med full støtte fra Sony, forteller Gaikai-sjef David Perry.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.