Spill gir deg drømmekontroll
0

Spill gir deg drømmekontroll

feb 20 Spill.no  

Jayne Gackenbach ved MacEwan University i Canada har oppdaget at de som spiller spill jevnlig har større kontroll over drømmene sine enn de som ikke gjør det, melder New Scientist.

Tveegget sverd

Spillforskning er et tveegget sverd; På den ene siden har vi fått bevist at spilling gir oss bedre syn, hvassere hånd/øye-koordinasjon og bedre samarbeidsevner, på den andre siden blir vi agressive (så sant vi ikke samarbeider), uansvarlige sjåfører og vi sover dårligere. Skal vi være objektive, kreves det at vi hører på begge sider, ikke bare de med konklusjoner vi foretrekker. Det er ikke alltid like lett, noe kommentarfeltene under slike saker er gode eksempler på.

Aktive drømmer

Denne gangen er det imidlertid gode nyheter for spillere, så vi regner med denne faller i god jord. Canadiske Jayne Gackenbach har nemlig latt seg inspirere av sin sønns store lidenskap, og har tatt for seg spillere som en del av et drømmestudie.

I stedet for å oppfatte drømmene som løpende historiefortelling, som i en film, har spillere lettere for å delta mer aktivt i sine fantasiverdener. Blir du jaktet av en imaginær, skummel skikkelse, er sjansen større for at du kjemper tilbake om du spiller spill. Og du har lettere for å fatte beslutninger som radikalt kan endre handlingen i drømmen.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.