Spilling fører til råkjøring
0

Spilling fører til råkjøring

sep 13 Spill.no  

Tenåringer som spiller risikofylte spill har økt sjanse for å bli uforsvarlige sjåfører, og har økt sjanse for å havne i ulykker, bli stoppet av politiet og kjøre i beruset tilstand, hevder forskningsrapport.

Samfunnsproblem

Forskningen er gjennomført av The American Psychological Association ved Dartmouth College i New Hampshire, USA, og bestod av fire telefonintervjuer av 5000 ungdommer, både før og etter at de fikk lappen. Undersøkelsen ble foretatt over fire år.

Rapporten konkluderte med at voldsomme spill kan forandre selvbildet hos spillerne på en måte som gjør at de tar flere risker i trafikken. Resultatet er flere forekomster av å bli stoppet av politiet, trafikkulykker og til og med fyllekjøring. Ansvarlig for forskningen Jay Hull mener dette er et alvorlig samfunnsproblem.

– Populære spill som øker forekomster av uansvarlig kjøring kan utgjøre et større problem for offentlig helse enn den mye omtalte sammenhengen mellom spill og aggresjon, hevder Hull i et intervju med Daily Mail, som også har en detaljert beskrivelse av forskningsprosjektet.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.