Spill.no i Paris
0

Spill.no i Paris

apr 28 Spill.no  

Askeskyen fra Island har endelig forsvunnet, og flyplassene er åpne igjen. Og det er gode nyheter for oss i Spill.no, vi har nemlig tatt turen til Paris for å se på fire kommende spill.

Hektisk

I to dager har jeg vært her nå, flyet dro fra Gardermoen tidlig tirsdag morgen, og jeg må innrømme at det var deilig å gå av flyet og møte sommervarme og blå himmel. 22 grader er det her, jeg kan ikke klage.

Sammen med over hundre journalister fra hele Europa (og to fra Australia), har vi bodd på en ombygd herregård i utkanten av Paris i to dager. Det er grønt ute, sola varmer, og Paris er et par steinkast unna, men vi er ikke her for å nyte den franske vårsola, i to dager har vi bunkret oss nede i kjelleren i herregården for å se på fire kommende spill og snakke med utviklerne.

Det er som regel hektisk med slike turer, først må man forberede seg på presentasjonene, der man må notere som en gal underveis, etterpå er det intervjuer som skal forberedes. Og man vet jo at det finnes mange spørsmål som disse utviklerne har fått hundre ganger, så derfor vil man gjerne være den som kommer med de spørsmålene som er hakket mer gjennomtenkt og interessante, og som får de til å røpe noe eksklusivt som de andre mediene ikke har fått med seg.

Lang lunsj

For et par timer siden var jeg ferdig, og med tre timer til min shuttlebuss kommer bestemte jeg meg for å skrive et lite reisebrev her i hagen utenfor herregården. Jeg kan dessverre ikke si noe om spillene jeg har sett, her vil alt bli avslørt i fire fyldige artikler i løpet av neste uke. Men jeg kan si så mye som at det franske kjøkkenet er betydelig oppskrytt. Glem snegler og froskelår, her på herregården er de helt besatt av fisk. Jeg liker fisk, jeg liker sushi, men her i Frankrike skal de absolutt dynke fisken med lake og lute den og servere den kald på pizza eller sammen med en masse gress, og det smaker helt pyton. Jo mer fancy maten ser ut, desto verre smaker den.

Ellers er det lite å klage på. Solen og sommertemperaturen gjør at det ikke akkurat frister å dra hjem igjen om et par timer, men kontoret kaller. Jeg må jo gå gjennom alle notatene og lydopptakene mine og få noe fornuftig ned på tastaturet.

Vinn T-skjorte

Og mens jeg driver med det, kan jo dere gjette hva jeg har kikket på her nede. Fire spill, skal vi frem til. Tre av de har svært lik tematikk, mens det fjerde er en merkelig blanding av gammelt og nytt. Jeg har skrevet et lite dikt for å hjelpe dere på vei:

En med sverd og en med bue,

Sammen skal de monstre true,

Andre er der terningen triller,

Bomben faller mens de spiller,

Opprørerne kjemper en frihetskamp,

Med lange fjes og overtramp,

Til slutt et spill fra en fremtidsvisjon,

Sinna mann, langt fra en kujon.

Beklager, det var det beste jeg kom på i farta. Jeg har fått T-skjorter fra spillene her nede, og gir gladelig bort en av disse til den første som klarer å gjette hvilke fire spill jeg har sett på basert på disse obskure sporene. Skriv dine forslag i kommentarfeltet under. Lykke til!

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.