Spill.no møter «Dragon Age 2»-skaper
0

Spill.no møter «Dragon Age 2»-skaper

Gamescom 2010 er i full gang, og Spill.no fikk en eksklusiv audiens hos David Silverman, Senior Product Manager for Bioware og Electronic Arts sitt kommende «Dragon Age 2». «Dragon Age 2» er, som de fleste vil gjette, oppfølgeren til kritikerroste «Dragon Age: Origins» fra 2009, og det knytter seg store forventninger til hva teamet hos Bioware utretter.

De samme folka bak

– Det positive med «Dragon Age 2» er at det er laget av de samme folka som laget «Dragon Age: Origins», forteller David Silverman engasjert.

Silverman er Senior Product Manager hos kanadiske Bioware, og har jobbet med både nye og gamle «Dragon Age». I løpet av vårt møte med Silverman rakk vi også å se en i teamet hans spille igjennom nesten en time av «Dragon Age 2» – og vi fikk blant annet se karakterskaperen, dialogsystemet, flere kampsekvenser og filmatiske mellomsekvenser.

David selv er tydelig stolt av hvor «Dragon Age 2» er på vei:
– Hvis du likte «Dragon Age: Origins», så vil du sannsynligvis like «Dragon Age 2». 90 prosent av teamet bak jobbet med eneren, og hvis du ikke likte eneren, vel, så kan du alltids håpe at de 10 prosentene med nye folk vil gjøre en bedre jobb, spøker Silverman.

Lytter til communitiet

– «Dragon Age 2» fikk svært en god mottakelse hos spillkritikerne, men vi har ikke hvilt på laurbærene. Istedet har vi lest alle anmeldelsene av spillet, også de negative, og forsøkt å se etter ting som folk har klaget på. Vi har også et veldig engasjert community på forumene våre, og vi har lest og lyttet til tusenvis av tilbakemeldinger fra medlemmene våre.

– Til tross for at det ble sagt mye bra om «Dragon Age 2» var det tre ting som gjerne gikk igjen i kritikken av spillet: Grafikken, hvordan kampene utspilte seg og hvordan vi fortalte historien. Vi har derfor jobbet ekstremt mye med disse tre tingene, og dette har resultert i noen svært tydelige forandringer i hvordan «Dragon Age 2» oppfører seg i forhold til forgjengeren.

– Først og fremst er grafikken forbedret mye. Mange påpekte ujevn grafikk og grove teksturer i «Dragon Age: Origins». Dette er nå forbedret, men vi jobber fremdeles mye med blant annet å optimalisere den såkalte «frameraten» (antall bilder i bildet – red. anm.). Vi håper og tror at dette vil blåse kritikerne ut av vannet.

Forbedret kampsystem

– Sekundært har vi også jobbet mye med hvordan kampsekvensene i spillet foregår. Før var det slik at man kunne programmere hele kampen på forhånd, og så bare lene seg tilbake og vente på resultatet. Dette føler vi tok vekk mye av spenningen fra kampene, og vi har derfor forsøkt å gjøre disse litt mer intense og uforutsigbare. Du kan fortsatte køe opp mange handlinger, men de krever likevel mye mer direkte engasjement fra spilleren.

– Den siste, store tingen vi har jobbet med, er hvordan vi forteller historien. Mens begivenhetene i «Dragon Age: Origins» foregikk over 1-2 år, så kommer handlingen i «Dragon Age 2» til å utspille seg over det tidobbelte. Dette oppnår vi ved å benytte en fortellerteknikk som kalles «framed narrative». Kort fortalt betyr dette å fortelle en historie inne i en annen; litt som en film som begynner med en bestefar som forteller barnebarna sine en historie foran peisen. Fordi handlingen i spillet er en historie som blir fortalt fra en person til en annen, kan vi hoppe rett til de viktigste sekvensene i et tidsrom på ti år. Spilleren vil dermed kunne oppleve essensen av de mest spennende tingene som skjer i en 10 års-periode.

Av andre, mer konkrete forbedringer, så nevner Silverman også muligheten for å kunne importere lagrede spill og lag fra «Dragon Age: Origins», og et forbedret taktisk overblikk over kampsekvensene – som gjør at du vil kunne pause kampen, scrolle over hele kartet og køe ulike handlinger. «Dragon Age 2» har også et redesignet menysystem, med blant annet dedikerte snarveier for «potions».

Se flere bilder fra spillet nedenfor:

About Erling Løken Andersen

Erling er tidligere ansvarlig redaktør i Spill.no, nå styreleder i Omega Media, som eier og driver Spill.no. Erling har jobbet med spill siden 2006; først som spillutvikler, deretter spilljournalist og redaktør.