Fem friske iPhone-spill
0

Fem friske iPhone-spill

aug 20 Spill.no  

iPhone og iPod Touch har blitt en ny og kraftig plattform for håndholdte spill. Via Apples egen App Store dukker det daglig opp nye spill. Det er mye søppel og skrot på markedet, og vi i Spill.no vil fremover satse på jevnlige anmeldelser av spill til iPhone og iPod Touch for å hjelpe deg å finne bra underholdning til telefonen eller MP3-spilleren din. Kom gjerne med tips om spill vi bør anmelde i fremtiden.

Tittel: Epicwin

Utvikler: Rexbox/SuperMono

Pris: 17,-

Epicwin er et ganske finurlig påfunn. Det er jo ganske pussig at man gjerne bruker utallige timer på å flå dyr, samle urter, drepe x antall monstre og gjør andre monotone oppdrag i et spill som «World of Warcraft», mens man ikke gidder å bruke fem minutter på å støvsuge rommet sitt eller tømme oppvaskmaskinen i virkeligheten.

«Epicwin» forsøker å blande de to virkelighetene. Her lager du din egen helt, som får erfaringspoeng ved at du utfører gjerninger i virkeligheten. Du lager rett og slett en oppgaveliste, og hver gang du har utført et oppdrag markerer du at det er gjort, og din rollespillfigur reiser videre på et kart, får erfaringspoeng, finner kanskje noen skatter, og går opp i nivåer.

Det er selvsagt opp til deg hvor krevende oppgaver du vil legge inn, og vil du jukse er det ingenting som hindrer deg i det, men «Epicwin» handler om å motivere deg i hverdagen, og lager du deg en skikkelig liste, så blir det mye morsommere å gå ut med søpla enn det noen gang har vært.

Jeg er i hvert fall i full gang. «Sykle til jobben», «Bruke tanntråd», «Lese 30 sider på senga», «Vaske bilen» og andre oppgaver ligger og venter på meg, og min dvergekriger samler sakte men sikkert erfaringspoeng og skatter hver dag. Motiverende og moro.

Tittel: Emanuel Desperados Utfordring

Utvikler: Caprino Studios

Pris: 11,-

En klassiker fra det ti år gamle PC-spillet «Flåklypa Grand Prix». I «Emanuel Desperados Utfordring» handler det om å gjette hvilken kopp ballen ligger under. Omtrent som svindlere fra øst-Europa holder på i sommermånedene her i Norge. Det fine med Emanual Desperados spill er at vi slipper å satse penger, det går heller i virtuelle bananer.

Spillet i seg selv er noe begrenset. Det handler tross alt bare om å følge med på hendene til Emanuel når han flytter på koppene, men det er merkelig hypnotiserende. De gode animasjonene er flotte å se på, og jeg blir aldri lei av å høre apegryntene til Emanuel.

Begrenset, men moro så lenge det varer. Og morsomt med et helnorsk spill i App Store. Satser på flere minispill fra «Flåklypa Grand Prix» i fremtiden!

Tittel: Fruit Ninja

Utvikler: Halfbrick Studios

Pris: 6,-

Enkle spill er ofte de beste på iPhone. «Fruit Ninja» handler om å kappe frukt og grønnsaker. Ikke i kokkestil, med en skrikende Hellstrøm som står og kjefter på deg, men som en smidig ninja. Frukt flyr over skjermen, og ved å bruke fingeren din som katana skal du snitte meloner og epler og andre godsaker i to biter.

Etterhvert dukker det også opp bomber, og da må man tenke raskt og være presis for å komme videre. det blir noe begrenset i lengden, men jakten på ny toppscore lokker meg hele tiden tilbake for en kjapp omgang til.

«Fruit Ninja» er i tillegg lekkert presentert. Fruktsaft spruter veggimellom, komboer bygges opp, og lyden er også helt på topp. Bra tidsfordriv for en billig penge.

Tittel: Moto X Mayhem

Utvikler: Occamygames

Pris: 6,-

Dette spillet eksisterer i flere ulike versjoner, «Trials HD» er kanskje den mest kjente av de nyere utgavene, og vant blant annet pris for årets nedlastbare spill på Xbox 360 Live Arcade i fjor. Denne versjonen er ikke laget av de finske utviklerne i RedLynx, og er heller ikke like polert, men prinsippet i spillet er nøyaktig det samme.

Du styrer en motorsyklist som skal kjøre fra venstre mot høyre over ulendt terreng. Ved å vippe telefonen kan du lene kroppen til syklisten frem eller tilbake. Trykker du på høyresiden av skjermen gasser du, på venstresiden bremser du. Dermed er det bare å kjøre på og gjøre sitt beste for å holde balansen over hopp og opp og ned stupbratte bakker.

«Moto X Mayhem» er på overflaten ganske enkel moro, men når man kommer på de mer avanserte nivåene gjelder det å holde tunga rett i munnen og manøvrere med milimeterpresisjon. Kontrolloppsettet er kanskje bittelitt for upresist, takket være mangelen på styreknapper, men ikke nok til at det ødelegger moroa.

En-gang-til-faktoren er høy, dette er et spill det er enkelt å bli liggende med til langt på natt for å perfeksjonere tidene sine og erobre de vanskeligste banene. Et herlig fengende spill.

Tittel: The Jim & Frank Mysteries: The Blood River Files

Utvikler: Chillingo

Pris: 17,-

Det er liten tvil om hvor utviklerne i Chillingo har hentet inspirasjonen til «The Jim & Frank Mysteries». Dette er en blåkopi av «Professor Layton»-spillene til Nintendo DS. Alt er kopiert: oppgavetypene, grafikkstilen, dialogen og progresjonen.

Som de to ungdommene Jim & Frank skal man løse et mysterium som bestefaren til en av guttene har gitt dem. Dette leder dem inn i mange situasjoner med finurlige gåter som må løses. Ikke alle er like finurlige. Sammenlignet med «Professor Layton»-spillene er ikke oppgavene på samme nivå, og selv om spillet glimter til med en og annen inspirert gåte, er det for det meste plankekjøring og ting man har sett før.

Men det verste er nok at eventyret i seg selv er så utrolig lite inspirerende. De to ungdommene har null utstråling, og spillet mangler den mystiske sjarmen som «Professor Layton»-spillene har. Det prøver for hardt å kopiere, og klarer ikke å finne sin egen identitet underveis.

Dermed sitter man igjen med en tannløs klone av en fantastisk spillserie. Det er fortsatt en del moro å hente her via enkelte gåter, men er du opptatt av oppgaveløsning og finurlige gåter, bør du heller investere i professorens to spill på Nintendo DS.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.