Spill.no støtter NM i Gameplay
0

Spill.no støtter NM i Gameplay

des 18 Spill.no  

5. januar avholdes NM i Gameplay for tredje år på rad. Konkurransen går ut på å lage en prototype av et spill med et spesifikt tema, og vinneren får 100.000 kroner i støtte fra Norsk filminstitutt. Spill.no ønsker også å støtte opp om konkurransen, og bidrar med 50.000 i annonser på nettsiden til den heldige vinneren.

Miljø i vekst

De siste årene har det vært en sterk vekst i norskproduserte spill og nye norske spillutviklere. NM i Gameplay startet som et eksperiment fra Norsk filminstitutt i 2011, og har utviklet seg til å bli en viktig møteplass for nye norske spillutviklere.

Konseptet er enkelt, spillutviklerne har en uke på seg til å lage en prototype av et spill basert på et konsept fra Norsk Filminstitutt. Etter en uke samles alle i Oslo og viser frem prototypene sine. Publikum og en fagjury stemmer frem det mest spennende konseptet, som vinner 100.000. I de to foregående årene var temaene lys (2011) og fart (2012). Årets konsept annonseres i romjula.

– Det har vært stor interesse for NM også i år, og det er allerede over 70 påmeldte til arrangementet, forteller Kaja Hench Dyrlie fra Norsk filminstitutt.

I tillegg til 100.000 i utviklingsstøtte fra Norsk filminstitutt, gir Spill.no-eier og SpillExpo-arrangør Erling Løken Andersen bort 50.000 kroner i annonseplass til vinneren av konkurransen 5. januar. Det betyr at vinneren får annonseplass på Spill.no for vinnerspillet – eller et annet spill fra samme utvikler – til en verdi av 50.000 kroner.

– Under SpillExpo besøkte jeg StandIndie der norske indie-utviklere stilte ut sine kommende spill og fikk et bra innblikk i hva som spirer og gror hos norske utviklere for tiden. Jeg vet at noe av det mest utfordrende med å lansere nye produkter er å få budskapet opp og frem. Ved å gi bort 50.000 kroner i annonseplass på Spill.no håper jeg å kunne gi en norsk spillskaper litt ekstra drahjelp, forteller Erling Løken Andersen til Spill.no.

Kaja Hench Dyrlie i Norsk filminstitutt gleder seg over Spill.no-bidraget.

– At Spill.no vil bidra med en premie i tillegg til hovedpremien på 100.000 i utviklingstilskudd vil nok gjøre en seier enda mer attraktiv, forteller hun.

NM i Gameplay finner sted 5. januar på Tilt i Oslo. Mer info her.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.