Spillutvikler dømt til døden i Iran
0

Spillutvikler dømt til døden i Iran

jan 10 Spill.no  

En amerikansk-iransk tidligere spillutvikler med navn Amir Mizra Hekmati har blitt dømt til døden i Iran for å ha spionert på landet og mottatt midler fra C.I.A. til å utvikle propagandaspill for USA, ifølge Edge Online.

Kuma War

Amir Mizra Hekmati er en tidligere marinesoldat, og har ifølge Edge jobbet for Kuma Reality Games, et firma som spesialiserer seg i krigsspill basert på konflikter og episoder fra virkeligheten. I nyeste episode av spillet kan man blant annet være med å fange Muammar Gaddafi i Libya, og tidligere har man kunnet delta i raidet på Osama Bin Ladens hus, eller finne Saddam Hussein i jordgrotten sin.

Ifølge tilståelsen til Hekmati, som ble publisert i iranske medier i går, har Kuma Reality Games mottatt midler fra C.I.A. for å produsere spill og filmer som skal drive propaganda for USAs krigshandlinger.

Hekmati ble arrestert da han besøkte slektninger i Iran i fjor høst. Myndighetene i USA har bedt om å få han utlevert, og har også benektet at han jobber for C.I.A.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.