Storspill på isen
0

Storspill på isen

sep 14 Spill.no  

Jeg liker å spille med åpne kort, så jeg legger like godt hånda mi på bordet med en gang: jeg er ingen hockeyfan. Jeg er glad i spill, og jeg synes det er moro med hockeyspill. Det vil si, moro å spille mot andre i festlig lag. Jeg synes tempoet, banen og spillereglene passer godt som et dataspill. Og jeg synes EAs årlige serie har gått fra å være utmerket arcadeaction til å bli noe som ligner mistenkelig mye på virkelig hockey.

Amatør og ekspert

Vel, ligner og ligner. Den eneste hockeykampen jeg har sett Live var mellom Toronto Maple Leafs og Djurgården i Globen i Sverige, så jeg er kanskje ikke den rette til å bedømme hvor autentisk NHL 12 er. Men det kan min venn, Tor, som jeg inviterte opp til hockeykveld for å gå gjennom det nye spillet.

Det første vi legger merke til er åpningssekvensen, der man spiller hockey utendørs. Dette må da være noe feil, men det viser seg at åpningssekvensen denne gangen er en hyllest til NHL Winter Classic som faktisk spilles utendørs. Greit nok det, men det virker som utviklerne begynner å bli desperate etter varierte rammer å presse hvert års utgivelse inn i, for å differensiere den fra fjorårets versjon.

Vi dveler uansett ikke lenge ved introkampen, og min erfarne venn kaster seg inn i opplæringsdelen og begynner å leke seg i menyene.

Nytt i år er muligheten til å låse opp gamle NHL-proffer som man kan bruke i dagens lag. For NHL-fantaster er nok dette helt storveis, og Tor fikk til tider stjerner i øya når han fant den ene gamle hockeykongen etter den andre, men for meg er det knekkende likegyldig hvilket navn som står på spilleren bare jeg får kontrollere dem.

Mens jeg går og spiser litt, tar Tor seg en tur i be-a-pro-modusen som ble introdusert i NHL 09, og som har vært en stor suksess for spillere som liker å leve ut falmede NHL-drømmer i stua. En time etter er jeg tilbake, og Tor er helt hekta.

– Funker som før, men går litt raskere. Mindre venting, slipper å se resten av laget spille, og jeg kan også analysere spillet mitt bedre. Veldig kult, jeg er fornøyd, sier han.

Ned på isen

Det er få nyheter å finne i menyene, så jeg griper min egen håndkontroller og slår følge med Tor nede på isen. De neste timene preges av harde oppgjør mellom ulike NHL- og landslag. Spillmekanikkene er for det meste som før, vi skyter med høyre spak, finter og spurter. Kamper langs sideveggene er mer intense enn tidligere, og også slåsskampene har fått en oppussing. Men alt i alt føles det stort sett som forgjengeren. Med ett unntak.

– Keeperen er betydelig mer stabil, skyter Tor inn etter en halvtimes spill.

Meget mulig. Han virker i hvert fall mindre glad i å gi returer, og jeg føler også at han er hakket mer involvert i spillet enn før. Samtidig synes jeg ikke de nye nevekampene bidrar nevneverdig til spillet, dette er en funksjon jeg alltid har skrudd av når jeg spiller mot venner.

– Jeg synes spillet er bedre, det er vanskelig å sette fingeren på hvorfor. Det er veldig likt forgjengeren, men jeg synes det flyter hakket bedre. Likevel er jeg litt skuffet over at de ikke har kommet med noen nye moduser, det kunne de godt kostet på seg. Jeg kommer nok til å spare pengene og holde meg til NHL 11, og satse på at det blir en del nytt i NHL 12, konkluderer Tor med idet klokka nærmer seg to om natta og vi nettop har avsluttet et nervepirrende lokaloppgjør mellom Edmonton Oilers og Vancouver.

– Uansett ville jeg ikke nølt med å gi dette en sterk femmer. Det er det beste hockeyspillet på markedet, men har du NHL 11 så har du egentlig det meste du får servert i dette spillet, føyer han til.

Etter Tor har gått slukker jeg og rydder opp i stua. Jeg ser kjapt ned på notatene mine, men konkluderer fort med at jeg egentlig er helt enig med Tor. Som hobbyspiller av NHL-serien kunne jeg utmerket godt klart meg med NHL 10 eller NHL 11 en god stund til. Hadde jeg vært fanatisk opptatt av å spille med riktige lagoppstillinger og statistikker, så hadde jeg nok vært mer fristet av NHL 12.

Så jeg ender opp på en femmer jeg og. For deg som ikke har NHL 11 fra før og er fornøyd med det. Og som Tor håper jeg på mer nytt enn en skarve utendørskamper i NHL 13.

Se flere bilder fra NHL 12 på neste side.

NHL 12 er utviklet av EA Sports og utgis av Electronic Arts. Spillet er lansert på Xbox 360 og Playstation 3.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.