Strømming av PS3-spill på PS4 kommer angivelig i 2015
0

Strømming av PS3-spill på PS4 kommer angivelig i 2015

des 04 Spill.no  

Noe som har skuffet mange med åttende konsollgenerasjon er mangelen på bakoverkompatibilitet på både Xbox One og PS4. Sony har imidlertid lovet at eldre PlayStation-spill vil kunne strømmes via Gaikai-tjenesten, men akkurat når denne tjenesten vil bli tilgjengelig har vi fortsatt ikke fått noen bekreftelse på.

Ifølge nettstedet Eurogamer, som nylig diskuterte Gaikai med Sony Computer Entertainment-president Andrew House, er det fortsatt en stund til Gaikai-tjenesten er klar for bruk – i hvert fall i Europa. Testing av tjenesten i USA skal angivelig starte tidlig til neste år, med en planlagt utgivelse i løpet av tredje kvartal 2014, mens vi her i Europa må vente til 2015.

House kunne ikke bekrefte noen offisiell lanseringsdato til Eurogamer, men han kunne meddele at Sony er i takt med skjema når det kommer til realisering av Gaikai-strømming på PS4, og at tjenesten vil bli tilgjengelig i USA i løpet av 2014. Dette gjelder i hvert fall støtte på PS4, Vita-støtte skal angivelig følge tett etter.

Når det kommer til den europeiske tilgjengeligheten, var House enda vagere i sin tidsfestelse, men han kunne samtidig greie ut om hvorfor prosessen tar tid:

“Det er en helt ny form for leveranse. Vi må bevise teknologien, som vi føler er god tvers igjennom, men vi legger mye vekt på å levere en kvalitetsopplevelse til forbrukerne. Og det vil til en viss grad avhenge av styrken på nettilgangen, og hvordan server-infrastrukturen vår ser ut. Vi arbeider hardt på alle fronter, men akkurat nå kan jeg ikke være spesifikk angående når europeiske fans vil kunne nyte [Gaikai]”

De heldige som har fått tak i en PS4 her i Norge kan med andre ord ikke gjøre annet enn å smøre seg med tålmodighet, eller eventuelt la PS3en stå under TVen en liten stund til, og spille PS3-spill på gamlemåten.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.