Tencent ønsker å kjøpe norske Funcom
0

Tencent ønsker å kjøpe norske Funcom

jan 22 Anders Lønning  

I følge E24 har den kinesiske teknologigiganten Tencent lagt inn bud på alle aksjene i det norske spillselskapet Funcom. Budet på 17 kroner per aksje verdsetter selskapet til 1,33 milliarder norske kroner.

For noen måneder siden kjøpte Tencent 29 prosent av Funcom for 351,9 millioner kroner (15,79 kroner per aksje), noe som gjorde dem til den største aksjonæren i det norske selskapet.

Blant enkelte spillentusiaster har selskapet et litt frynsete rykte med mange mobilspill med såkalte pay-to-win mikrotransaksjoner som en innbakt del av spillenes design, og når både Blizzard og Epic har vært i hardt vær fra de samme stemmene er det ofte Tencent som blir pekt ut som syndebukken.

Likevel har styret i Funcom enstemmig valgt å anbefale budet. Finansdirektøren i Funcom, Stian Dragseth utdypet dette i en melding i dag:

– Vi synes dette er et godt tilbud og er glad for at aksjonærene får anledning til å ta stilling til dette.

Rui Casais, konsernsjef i Funcom.

Rui Casais, styreleder og Funcom-sjef sier følgende:

– Vi har et flott samarbeid med Tencent om hovedaksjonær, og vi er veldig begeistret over å bli en del av Tencent. Ci skal fortsette å utvikle flotte spill som folk over hele verden vil spille, og vi mener støtten fra Tencent vil ta Funcom til det neste nivået.

Steven Ma, visepresident i Tencent kommenterer også budet:

Vi er imponerte over Funcoms styrker som utvikler av Åpen-verden, flerspiller action- og overlevelsesspill. Funcom har en sterk historie i å utvikle nye spilll med lang levetid. Vi er glad for å kunne styrke vårt forhold med Funcom og ser frem til å samarbeide med de for å levere flere spennnede og fornøyelige spilloppleveleser til fans verden over.

I følge Pressfire som rapporterer på en annen melding som også kom i dag sier Funcom at styret vil anbefale ovenfor representantskapet å fokusere mer på Games as a Service modellen, altså nettspill som oppdateres med nytt innhold lenge etter lansering, ala Destiny 

Kilder: E24 og Pressfire

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.