Test: AOC Gaming Q27G4X
0

Test: AOC Gaming Q27G4X

Vi har vært heldige og fått tilsendt den nyeste gamingmonitoren fra AOC til testing.
Det er en 27″ monitor som kan skille med egenskaper som QHD oppløsning, opptil 180hz oppdateringsfrekvens og 1ms responstid. Så da er spørsmålet, hvordan holder den til gaming?

Det første du legger merke til når du åpner esken til skjermen er hva slags tilbehør som er med under topplokket før du kommer til selve skjermen.

HDR innhold og detaljen i bildet kommer virkelig frem på denne skjermen

Her får du selve foten, manual og det er faktisk med både en 2.1 HDMI kabel som støtter 120hz óg en Displayport kabel. Det er selvsagt ca 1meter lengde og ikke de lengste, men det er mer enn nok og veldig stjerne i margen siden mange kommer med enten en av delene eller ingen i esken. Litt sånn var det når jeg skulle teste ut Yeti Studio hvor det ikke fulgte med XLR kabel til mikrofonen.

Når alt ekstra tilbehør som kabler og fot er tatt ut kommer du til selve godsakene, selve skjermen.

Det første jeg la merke til som er utrolig herlig, er hvor mye du kan tilpasse alt fra høyde til vinkel og retning når det kommer til hvordan du vil at skjermen skal stå på skrivebordet ditt.

Foten er veldig lett å montere med klikk-løsning og det tar bokstavelig talt bare sekunder fra du tar alt ut av esken til du har skjermen stående klar på skrivebordet.


Herfra kan du justere hev og senk bare ved å løfte på skjermen uten å trykke inn noen knapper som låser opp og fast skjermen på plass. Den bare blir der du slipper.

Ønsker du å bruke skjermen vertikalt som en skjerm nummer 2 til for eksempel chatten din under en livestream? Ja, da er det bare å vri skjermen 180 grader rundt da vel. Enkelt og greit.

Når vi snakker om en gamingskjerm som får en veiledende pris på litt over 3 tusen kroner så er vi alle nysgjerrige på en ting, hvordan er skjermen til gaming?

Det er da veldig lett for meg å bare si, ja! Det gjør den og den leverer virkelig varene.

Skjermen har et IPS panel med en QHD oppløsning på 2560x1440p og et 10bit panel som gir skjermen et stort nok spekter til å gjengi 1,07milliarder farger. Den kan også motta HDR10-signaler og takket være en pikseltetthet på 109ppi (piksler per tomme) så får du et krystallklart bilde i spill med skarp tekst og detaljer i bildet.

Jeg har for referansens skyld kun spilt med konsoll på denne monitoren, da spesifisert med Xbox Series X. Der har jeg testet ut en del forskjellige spill som har støtte for 120fps og det må jeg bare si, fy fader så god flyt du får i bildet når du spiller førstepersons skytespill som Halo Infinite eller Battlefield V i 120 bilder i sekundet. Det er nesten natt og dag fra det og ned til 60. Selv om jeg synes at 60 også er innafor å spille på så det er sagt.

Her må det nevnes at “lysblødningene” i hjørnene er ikke så ille som kamera får de til å virke som

Det eneste som kunne ha trukket skjermen litt mer opp for min del hadde vært om den kom i en OLED utgave. For selv om den er veldig god på fargegjengivelse så er det fort merkbart om bildet blir vesentlig mørkt eller sort i store deler at kantene kan “blø” litt lys. Dette er ikke ødeleggende eller feil, men verdt å nevne.

Q27G4X er en gamingmonitor som jeg har kost meg veldig med under testing. Den får virkelig fargene til å poppe ut og gir et detaljnivå i bildet som tar gamingen til nye høyder. Den har som nevnt et 1440p panel så du får ikke 4k oppløsning her, men til gjengjeld er det 27″ størrelse på skjermen så det gjør ikke noe. Spiller du på PC har du muligheten til å utnytte opptil 180hz samt noe som heter Adaptive- Sync som hindrer bilderevning.

Jeg mener at du får en god monitor til å spille på her, 3 tusen er en stiv pris men til gjengjeld får du en monitor som har bortimot “alt” du trenger. Den er verdt å ta en titt på dersom du er ute etter en ny skjerm og har et budsjett på 2-3 tusen kroner.

Jeg anbefaler den varmt fra min side.

About Nichlas Krabsethsve

Lagersjef på Power på dagtid og altoppslukende gamer på kveldstid.