The Last Guardian blir et PlayStation 4-spill
0

The Last Guardian blir et PlayStation 4-spill

feb 16 Spill.no  

Kenny Linder, tidligere ansatt i Sonys britiske spillstudio BigBig, hevder Fumito Uedas evighetsprosjekt The Last Guardian lages for PlayStation 4.

The Last Guardian Forever

Ueda, som for lengst har sluttet i Sony, bekreftet nylig på bloggen sin at han fremdeles har en aktiv rolle som konsulent for utviklingen av spillet, som skal være en åndelig oppfølger til PlayStation 2-klassikerne Ico og Shadow of the Colossus. De to sistnevnte har allerede rukket å komme i HD-utgaver for PlayStation 3, uten at etterkommeren, som har vært under utvikling i en årrekke og ble vist frem på spillmessen E3 allerede i 2009, har kommet i mål.

Nå kan det vise seg at Uedas mesterverk rett og slett hopper over PlayStation 3, da tidligere Sony-ansatte Kenny Linder hevder på rykteforumet NeoGAF at spillet lenge har vært under utvikling for PlayStation 4, eller Orbis, som den visstnok kalles internt.

Både PS3 og PS4?

– Jeg vet det har vært under utvikling lenge nå. Utgivelsesplattform har vært tvilsom i snart to år, men sist gang det ble omstartet (det har skjedd en rekke ganger), ble det flyttet til Orbis, hevder Linder på forumet, men forklarer også at han ikke vet hvorvidt det blir en lanseringstittel.

Tidligere denne uken har det vært snakk om at spill kommer til å gis ut for begge generasjoner i minst et par år fremover, så vi skal nok ikke avskrive en PlayStation 3-utgave av The Last Guardian helt ennå, men det er mange som har bemerket at Uedas bloggutspill har kommet oppsiktsvekkende nært Sonys ryktede PS4-avduking i New York neste uke. Vi krysser fingrene for en endelig avklaring på situasjonen da. Inntil videre er det bare å spekulere til krampa tar oss.

The Last Guardian er skapt av Fumito Ueda, og utvikles og utgis av Sony Computer Entertainment Japan. Spillet har ingen lanseringsdato.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.