The Witcher 3 setter ny spiller rekord på PC
0

The Witcher 3 setter ny spiller rekord på PC

des 30 Anders Lønning  

Fire år etter at The Witcher 3: The Wild Hunt kom og leverte en av generasjonens beste spill, satte spillet i går ny “pers” for høyest antall samtidige spiller på Steam plattformen. Dette skjer bare ni dager etter at Netflix lanserte første sesong av The Witcher tv-serien, som er basert på samme bokserien som CD Projekt RED spillene var basert på .

Over nitti-fire tusen spillere spilte The Witcher 3: The Wild Hunt på Steam samtidig, og selv ikke det tegner hele bildet ettersom spillet også er tilgjengelig på andre digitale plattformer som CD Projekt’s egen GOG.COM, for ikke å glemme at spillet også er tilgjengelig på Xbox One, PS4 og Nintendo Switch.

Første sesong av tv-serien, som ble lansert 20. desember på Netflix, har høstet blandet mottagelse av kritikere, men en varm mottagelse av seerne. Serien har en metascore på 53 fra godkjente kritikere på Metacritic, mens en brukerscore på 7.9. På Rotten Tomatoes er tallene 59% fra kritikere, 93% fra seere.

Bilderesultat for the witcher tv series

Vi i Spill.no er enig i at serien har strukturelle problemer som kunne vært fikset om sesongen holdt seg til formatet novellesamlingen den er basert på hadde, men er strålende fornøyd med et samlet rollegalleri og hvorvidt serien klarer å fange «kiosklitteratur» magien fra bøkene, og vi kan nesten ikke vente på sesong 2 som begynner innspillingen på nyåret.

Andre spill i The Witcher serien har også sett en økning i popularitet rundt tv-seriens lansering, med over tolv tusen aktive spillere på originalspillet, og rundt seks tusen spillere for The Witcher 2: Assassins of Kings.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.