Ti spillfigurer vi elsker å hate!
0

Ti spillfigurer vi elsker å hate!

nov 23 Spill.no  

I mange spill koker frustrasjonen og irritasjonen over på grunn av vanskelige bosser og hindre som tilsynelatende er helt umulige. Andre ganger er det forårsaket av plagsomme spillfigurer som virkelig går deg på nervene. Vi har samlet en liste over ti spillfigurer vi elsker å hate.

Hvilke spillfigurer synes dere er irriterende? Kom med deres synspunkter i kommentarfeltet!

#10 – Roman Bellic

Spill: Grand Theft Auto IV

Man tenkte at Roman var en hyggelig kar da han ga Nico telefonen sin, men så skjønner man hvorfor. I tillegg til å være en notorisk løgner, havner han alltid i trøbbel og ringer Nico for å rydde opp. Og når han ikke havner i trøbbel, ringer han deg annenhvert sekund for å finne på noe. Han er den innpåslitne kompisen du gjør alt du kan for å unngå, og ofte ønsker du at du kunne fike til ham for å sette ham på plass.

#9 – L-Block

Spill: Tetris

Hvor mange ganger har du ikke spilt «Tetris», bygd opp en fin og kompakt vegg som kun trenger I-blokk for å fjerne alt sammen og få en høvelig god poengsum, for så å få L-blokken som ikke passer inn noen steder? Spesielt er den til besvær når tårnet ditt begynner å nærme seg toppen, og man må plassere hver eneste blokk med omhu for å ikke få Game Over.

#8 – Geodude & Zubat

Spill: Pokémon-serien

Disse gutta møter du på i stort sett alle huler, i alle «Pokémon»-spill. Du sliter deg igjennom en hule, som kanskje til og med er helt mørk, noe som gjør at du må bruke ekstra lang tid på den, mens Geodude og Zubat konstant insisterer på å kjempe mot deg. De blir aldri lei – men det blir vi. Det finnes vel eksempler på andre Pokémon som er irriterende på samme måte, men i vår bok er det de her som tar kaken.

Men det kan kanskje hende at grunnen de hele tiden oppsøker oss er en helt annen: 

#7 – The Flood

Spill: Halo-serien

De er grå, de er kjedelige, og de kommer i evige bølger. The Flood fra «Halo»-serien dukket først opp i «Halo: Combat Evolved» som en nokså interessant plottvist, før de kom tilbake i «Halo 2» og «Halo 3» uten noen særlig grunn. De er kjedelige å kjempe mot, og de er selve grunnen til at det tok meg lang tid å runde de to første «Halo»-spillene, og gjorde nesten at jeg tok en lang pause fra «Halo 3» av ren kjedsomhet også. De har av flere nettsteder blitt beskrevet som noen av tidenes mest forhatte fiender, og det er ikke uten grunn.

#6 – Murlocs

Spill: World of Warcraft

Hvis du noensinne har vært fortapt i Azeroth, eller bare tatt en svipptur innom, trenger ikke denne noen forklaring. Ikke bare er de stygge og lager en grusomt irriterende lyd, men de er også overalt. Fra Elvynn Forest til Wetlands, fra Ashenvale til Dustwallow Marsh. Og hvis du kjøpte samlerversjonen av «World of Warcraft: The Burning Crusade» da det kom ut, har du sannsynligvis hatt en løpende hakk i hel på deg også.

#5 – Hammer Bros.

Spill: Mario Bros.-serien

Er det et brødrepar mange gamere har lært seg å hate, er det Hammer Bros. fra «Mario Bros.»-spillene. De hopper opp og ned plattformer, og kaster et endeløst hav av hammere på deg. Hvor de får disse hammerene fra er ikke godt å vite, men de dreper deg veldig lett. Siden de hopper opp og ned blir det ganske vanskelig å unngå disse hammerene, og trolig har banneord blitt skreket ut fra flere hjem enn mitt eget på grunn av dette.

YouTube-brukeren tank2tank deler vår frustrasjon:

#4 – Blått skall

Spill: Mario Kart-serien

Det blå skallet er kanskje ingen spillfigur, men det er opphavet for mye banning og frustrasjon foran TV-en. Du har kjørt 15 baner av en «all cup-tour», og er nå på siste runde av Rainbow Road. Du bommet litt på noen baner tilbake, så du MÅ vinne nå. Du kjører som en gud og gjør alt rett. Men hva skjer rett før målstreken? Jo, et blått skall treffer deg og tre-fire av mostanderne dine passerer målstreken foran nesen din, du mister førsteplassen og må kjøre alt sammen på nytt. Og han som skjøt det blå skallet? Nei, for ham hjalp det ingenting annet enn å gi ham litt skadefryd.

Brutalt og urettferdig – det blå skallet har vært med i samtlige «Mario Kart»-spill siden «Mario Kart 64».  

#3 – Slippy

Spill: Lylat Wars

Man kan spørre seg hvordan Slippy egentlig fikk være med i Star Fox. Enten må Fox McCloud ha vært desperat etter et fjerde medlem, ellers gjør han århundrets tjeneste for en kompis eller slektning, for å fly tilhører ikke Slippys ferdigheter. Han roper om hjelp så mange ganger at Ashley fra «Resident Evil 4» plutselig ikke virker så hjelpesløs likevel.

Ikke bare er han helt talentløs og en av spillhistoriens mest ubrukelige karakterer, men han skriker om hjelp med en vanvittig irriterende stemme. I videoen nedenfor ser du at Slippys egne lagkamerater også lar seg irritere av frosken:

#2 – Hunden i Duck Hunt

Spill: Duck Hunt

Det er ikke mange spillfigurer som er mer brutal enn hunden i «Duck Hunt». Uansett hvor flink du har vært, så snart du bommer på en and, dukker han opp og ler av deg som om du har dritet skikkelig på draget. For mange var han det første møtet med spillverdenen, og da er ikke en mobbende hund det du ønsker å ha hengende over seg, som følger med på hva du gjør og kritiserer deg med en gang du gjør en feil.

Det er noe trist over at denne videoen ikke er ekte. Dessverre hjelper det ingenting å skyte hunden:

#1 – Tingle

Spill: The Legend of Zelda-serien

Tingle er 35 år, og fullstendig opphengt i skogsalver. Så opphengt at han kler seg ut som en, med røde og trange shorts utpå det igjen. Han avslutter alle setninger med «Koloo-Limpah». Nevte jeg at han var 35 år?

I et «Zelda»-spill kommer man ikke utenom ham, i og med han sitter på kart du sårt har behov for. Når spillserien i tillegg er så bra som den er, kan man heller ikke la være å spille dem. Åh, Nintendo, for en ond felle du har lagt for oss.

Da det ble annonsert at Tingle ikke skulle være med i «The Legend of Zelda: Twilight Princess», slapp spillverdenen ut et lettet sukk. Nå gjenstår det bare å se om Eji Anouma klarer å la ham forbli på hyllen i «The Legend of Zelda: Skyward Sword» også. Hva det var som gjorde at han fortjente et eget spill, er hinsides min logiske tankekraft. Hvorfor det i tillegg solgte, skjønner jeg heller ikke; det het jo tross alt «Freshly Picked Tingle’s Rosy Rupeeland» og hadde dette coveret:

Slik konkluderer vår liste over de mest irriterende spillfigurene. Hva med deg? Hvilke spillfigurer går deg på nervene? Kom med dine forslag i kommentarfeltet under.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.