Tidenes lansering
0

Tidenes lansering

nov 12 Spill.no  

Utgiver Activision har annonsert at lanseringen av Call of Duty: Modern Warfare 3 er den største lanseringen i underholdningsbransjen noensinne.

Stor, større, størst

Med over 25 millioner Black Ops på markedet, hadde nok de fleste sett for seg en gigantisk lansering for Modern Warfare 3, men at det skulle bli tidenes største lansering i underholdningsbransjen noensinne, er likevel mildt sagt imponerende.

Bare i Storbritannia og USA ble det til sammen solgt svimlende 6,5 millioner eksemplarer av spillet på lansering, noe som gjør serien større enn filmgiganter som Ringenes herre og Star Wars .

Modern Warfare 2 satt lenge på rekorden, da det omsatte for til sammen 310 millioner dollar i Storbritannia og USA , men denne ble knust av Black Ops, da det dro inn hele 360 millioner dollar. Modern Warfare 3, derimot, håvet inn hele 400 millioner, og vi snakker fremdeles bare om Storbritannia og USA.

Stolt Kotick

-Vi regner med lanseringen av Call of Duty: Modern Warfare 3 er den største undeholdningslanseringen noensinne, uansett medium, og vi oppnådde denne rekorden med tall fra bare to territorier, uttalte Activision Blizzard-sjef Bobby Kotick.

– Bortsett fra Call of Duty, har det aldri fantes noen annen franchise som har klart å sette åpningsrekord tre år på rad. Åpningssalget fra Call of Duty-spillene overgår de globale billettsalgene for Star Wars og Ringenes herre, to av de mest vellykkede undeholdningsfranchisene gjennom tidene, forklarer Kotick.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.