Tilbake til E.D.N. III
0

Tilbake til E.D.N. III

apr 11 Spill.no  

Capcom har annonsert  Lost Planet 3, som vil ta oss tilbake til det ubamhjertige vinterlandskapet fra det første spillet i serien.

Istid

Det første Lost Planet var en stor suksess for Capcom, ikke minst i Japan, hvor skytespill av dette kaliberet sjelden får særlig gjennomslagskraft. Spillverdenen bestod da av en isørken på planeten E.D.N. III hvor man måtte drepe fiender for å holde seg varm. I Lost Planet 2 hadde store deler av isen smeltet, og vi ble møtt av et tropelandskap som tydeligvis ikke falt i like god jord hos spillerne, og spillet floppet.

Når nå Capcom reintroduserer serien, er det med det gamle trikset med å ta oss med tilbake i tid, til mange år før handlingen i det første spillet. Det ubamhjertige klimaet er med andre ord intakt, og gruvearbeideren Jim er sendt dit for å borre etter mineraler som skal sendes tilbake til Jorden. Arbeidsgiver er NEVEC, slemmingene fra det første spillet, men siden handlingen er satt tilbake i tid, er dette noe Jim må finne ut av på egenhånd.

Gruveutstyr

I stedet for enorme mechs som skyter raketter, er Jims arsenal begrenset til gruveutstyr, altså enorme mechs som kan borre og denge løs på ting. Det åpner for en litt annerledes variant av kampene fra forgjengerne, noe man kan glimte i traileren som ble sluppet sammen med annonseringen.

Se video

Capcom har merkelig nok plukket ut studioet Spark Unlimited til å ta seg av utviklingen – kanskje ikke så rart om du er fan av deres tidligere titler, som Legendary og Turning Point: Fall of Liberty – men forsvarer beslutningen overfor nettstedet Eurogamer med at samarbeidet har vært upåklagelig. Vi håper det stemmer, og at det tredje kapittelet får serien tilbake på riktig spor.

Lost Planet 3 utvikles av Spark Unlimited og utgis av Capcom for Xbox 360 og Playstation 3. Spillet skal etter planen lanseres i begynnelsen av 2013.


About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.