Tips og triks for Mass Effect Legendary Edition
0

Tips og triks for Mass Effect Legendary Edition

mai 14 Alexander Lund  

Da er dagen kommet. Bioware har offisielt utgitt Mass Effect Legendary Edition. Vår anmelder har fått spillet og stresser seg gjennom det, i mellomtiden kan vil vi gi deg noen tips om hvordan du kan bli en galaktisk legende.

Maks ut dine charm/intimidate egenskaper
Er det kun ett essenielt triks du bør ta med deg fra herfra er det å fortest mulig putte dine oppgraderingspoeng på charm/intimidate. Spillet er fra Bioware som elsker å putte inn dialog muligheter som åpner seg opp jo bedre skills du har. I alle tre spillene er det minst en essentiell hendelse hvor det beste utfallet kun åpner seg hvis du har åpnet opp høyeste nivå av taleegenskaper.

Uten å spoile for mye så skjer det allerede relativt tidlige i første del av trilogien hvor du må roe ned en veldig sentral karakter. Klarer du ikke det vil denne karakteren bli borte fra resten av trilogien og historien bli veldig annerledes.

Romantiske kompanjonger kan vare hele trilogien

En av de tingene som gjør Mass Effect så populær er valgfriheten og hvor mye det påvirker resten av spillet. Allerede i første del kan du velge din romantiske partner. For en helhetlig unik historie bør du hele tiden ha dette i bakhodet ettersom valgene går videre til både del 2 og 3 senere, og dine utvalgte glemmer ikke.

Hold deg til enten Paragon eller Renegade

Det moralske aspektet av spillet er symbolisert av et system som balanserer mellom Paragon og Renegade. Paragon er den moralske helten som alltid tar rett valg, mens Renegade er personen som følger kun sine egne regler. Uansett hvilken vei du velger så er det viktig at du følger valget du har tatt. Når du får et valg så vil avgjørelsen du tar gi deg ekstra poeng i en av disse to kategorien. Jo mer poeng du samler opp jo flere muligheter får du både i henhold til dialog og historie utvikling. Mange av de unike hendelsene i trilogien kan kun låses opp hvis du har nok av enten det ene eller andre.

Det er også verdt å påpeke at de tre spillene i trilogiene har alle ulike måter å bruke dette systemet på, så sett deg inn i det før du starter en ny del.

Sideoppdrag i Mass Effect har store konsekvenser

De som spilte første Mass Effect husker kjøringen av Mako og de kanskje litt vanskelige å forstå sideoppdragene. Kort fortalt handlet det om å bli droppet på en tilfeldig planet hvor du måtte kjøre rundt og følge små hint før du låste opp et oppdrag eller to. Selv om det kanskje vil være fristende å droppe disse sideoppdragene så vil det ha store konsekvenser for resten av trilogien. Hvis du virkelig vil forstå alt hva serien har å tilby og låse opp gode slutter på historien, anbefales det at du tar deg tid til å fullføre sideoppdragene

Aldri velg nøytrale dialog muligheter
Dialoghjulet i Mass Effect tilbyr ofte flere valg til hvordan du kan svare. Skal du ha mulighet til å låse opp nye dialogmuligheter senere bør i mest mulig grad velge de mer standhaftige alternative ettersom de gir deg moralske poeng.

Ta deg tid til å utforske og investere i romskipet ditt etter oppdrag

Mass Effect sin historie struktur er bygget opp på at du skal utforske og snakke med ditt mannskap etter hvert historie oppdrag. Hver gang du har fullført en del av historien, bruk tid på å samle ressurser, oppgradere våpen, romskip og personell. Mannskapet ditt tilbyr ofte sideoppdrag eller dialogmuligheter som kan gi deg moralske poeng. Stol på oss når vi sier at du blir svært skuffet hvis du brøyter deg gjennom hovedhistorien uten stopp.

Nå er du oppdatert på hva du må huske på når du setter i gang med den episke fortellingen med Shepard og kampen om galaksen. Mass Effect Legendary Edition er ute nå.

About Alexander Lund

Opplevde "good old days" av videospill, og har fremdeles den gamle grå PSX som sin favorittkonsoll. Liker en god historie bedre en mange pixler og FPS i et spill