To år på vei i utviklingen
0

To år på vei i utviklingen

des 12 Spill.no  

Naughty Dogs nyannonserte prosjekt, The Last of Us, har vært under utvikling i snart to år, røper utvikleren. Mark Richard Davies, som tidligere jobbet som sjefsdesigner på Enslaved: Odyssey to the West, har i tillegg avslørt at han jobber på spillet.

Hemmelig oppdrag

Spike Video Game Awards gikk som kjent av stabelen i helgen, og selv om det først og fremst er en prisutdeling (se vinnerne her), har det i år vært minst like mye fokus på alle annonseringene mellom takketalene (se trailere fra nyannonserte spill her). En av de mest prominente av disse har vært det hemmelige Playstation 3-spillet som før helgen kun var hintet om via en video med maur og en kryptisk trailer.

Det mest overraskende ved annonseringen var at det er Uncharted-utvikler Naughty Dog som står bak prosjektet, og ikke minst at studioet skal ha jobbet med utviklingen i snart to år.

– Vi er glade for å endelig kunne avsløre The Last of Us, et prosjekt teamet har jobbet hardt med en god stund nå, forteller Naughty Dog-sjef Evan Wells til den offisielle Playstation-bloggen.

I tillegg jobber Mark Richard Davies, sjefsdesigner på fjorårets Enslaved: And Odyssey to the West, på prosjektet. Noe han svært lettet endelig kunne røpe i en Twitter-melding.

– Greit, så har jeg aldri jobbet på Uncharted 3 – jeg drev egentlig med dette. Endelig kan jeg slutte å lyve, forteller han via Twitter, og linker samtidig til det nyannonserte prosjektet.

Stemmene bak

Videre er stemmeskuespillerne for de to hovedpersonene, den hensynsløse overleveren Joel og veslevoksen tenåringsjente og overlever Ellie, annonsert. Ellie får stemmen sin fra Ashley Johnson, som tidligere har spilt i TV-serien Growing Pains, mens Joel blir spilt av Troy Baker, som har dukket opp i en rekke spill tidligere, blant annet som Snow i Final Fantasy XIII og XIII-2, Two-Face i Batman: Arkham City og Vincent i Catherine.

Noen lanseringsdato er foreløpig ikke annonsert for spillet. Om du ikke fikk med deg traileren i helgens utsøkte søndagstapas, kan du se den igjen her.

Se trailer

The Last of Us utvikles av Naughty Dog og utgis for Playstation 3 av Sony Computer Entertainment. Noen lanseringsdato er ennå ikke annonsert.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.