Ubisoft viser ingen nåde hvis du sier feil ord lenger
0

Ubisoft viser ingen nåde hvis du sier feil ord lenger

jul 16 Alexander Lund  

At det kan være litt ampert språkbruk når man spiller flerspiller over nett er en veletablert sannhet. Nå har Ubisoft dratt frem et av sine mest drastiske hjelpemidler for å slå ned på det de kaller giftig språkbruk i spillet Rainbow Six: Siege.

Ifølge PC Gamer har Ubisoft siden Søndag brukt et nytt system som gjør at du blir blokkert automatisk hvis man fanger opp noen stygge ord i chatten. I første omgang kun i noen minutter, men blir lengre og lengre etterhvert som man fortsetter.

Ubisoft har tidligere annonsert at de skulle begynne å slå kraftigere ned på språkbruken i spillene sine, men vært diffuse i konkrete tiltak som skulle iverksettes.

Resultatet kom altså ut på Søndag til både applaus og forargelse blant den lojale tilhengerskaren til spillet.

Noen har tatt imot det nye systemet med åpne armer, men det er også kritikk mot det som er blitt sett på som en amerikanisert versjon av sensurerte ord.

F.eks har det blitt rapportert om følgende:

  • En Pakistaner som har blitt kastet ut fordi han kalte seg «paki», som kan sees som nedsettende i den anglo-amerikanske verden.
  • Noen har blitt kastet ut fordi de har svart på spørsmålene om hvor Abuja og Niamey er hovedstader hen.
  • Mange som har snakket tysk har blitt kastet ut pga enkelte ord på tysk som er helt normale men skrives på en måte som høres feil ut i USA

Likevel har Ubisoft vært klare på at systemet er kommet for å bli og at det skal rense opp i språkbruken hos mange av spillerene.

Hva mener du? Nødvendig eller sensur?

About Alexander Lund

Opplevde "good old days" av videospill, og har fremdeles den gamle grå PSX som sin favorittkonsoll. Liker en god historie bedre en mange pixler og FPS i et spill