Utestengt Hearthstone spiller: Takknemlig for at Blizzard revurderte utestengelsen.
0

Utestengt Hearthstone spiller: Takknemlig for at Blizzard revurderte utestengelsen.

okt 13 Anders Lønning  

Chung «Blitzchung Ng Wai har blitt et navn flere og flere har blitt kjent med. Han har vært katalysatoren for en ukes lang bitter strid mellom Blizzard og fansen deres etter han ble utestengt fra Hearthstone, og fratatt opptjent pengepremie, fordi han våget å trosse Blizzard sitt ekstremt vage regelverk ved å gi sin støtte til sine landsmenn i Hong Kong demonstrasjonene.

Etter press fra både media og fansen kom det til slutt en slags uttalelse fra Blizzard sjefen J. Allen Brack, hvor utestengelsen ble redusert fra ett år ned til seks måneder og Ng Wai får beholde pengene han rettmessig har vunnet.

Nå har hovedpersonen i det hele kommet med en uttalelse om situasjonen:

– Først og fremst er jeg takknemlig for at Blizzard revurderte utestengelsen. Tidligere denne uken fortalte jeg pressen at jeg visste det kanskje kunne komme straff eller konsekvenser for mine handlinger, fordi jeg forstod at det jeg gjorde kunne ta fokus bort fra målet med begivenheten. I fremtiden vill jeg være mer forsiktig og heller uttale meningene mine eller vise støtte for Hong Kong på mine egne plattformer.

Blitzchung fortsetter med si han er takknemlig for at han får tilbake pengepremien han ble fratatt.

– Folkene fra Blizzard forklarte dette til meg over telefonen og jeg setter stor pris på det og godtar deres avgjørelse når det kommer til dette.

Angående den nye lengden på utestengelsen sier han:

– Seks måneder er fortsatt ganske lenge for meg. … Jeg skulle ønske at Blizzard også vil revurdere utestengelsen av de kommentatorene.

En ting som ofte har blitt utelatt når nettsteder har rapportert på nyheten, noe vi i Spill.no også har gjort oss skyldige i, er at i tillegg til Blitzchung ble to kommentatorer som er helt uskyldige oppi det hele også utestengt og per i dag har ikke J. Allen Brack eller noen andre fra Blizzard kommentert på hva som kommer til å skje med dem nå som Ng Wai har fått sin straff redusert.

Avslutningsvis svarer Blitzchung på spørsmålet mange sitter med: Om han kommer til å fortsette med Hearthstone når utestengelsen er utløpt eller evt. opphevet og til det har han dette å si:

– For å være helt ærlig har jeg ikke peiling. Siden den neste turneringen jeg kan være med på er neste sesongs Grandmasters turnering, skal jeg ta tiden fremover til å vurdere om jeg vil fortsette med kompetitiv Hearthstone eller ikke. Hearthstone har forandret måten jeg lever livet mitt. Jeg elsker virkelig dette fellesskapet. Velsignelser til alle spillerne der ute, og velsignelser til Blizzard.

Bilderesultat for Boycott blizzard

Et merkelig resultat av utestengelsen er at folk prøver å gjøre Mei fra Blizzard spillet Overwatch til en maskot for protestene i Hong Kong. Vær vennlig å ikke del dette bilde da, Kan hende Kina tar det tungt.

Blitzchung har også kommentert saken på Twitch kanalen sin, hvor blant annet temaet om Blizzard boikotten har kommet opp.

– Vi kan alle ha det gøy med spille hvis vi vil. Jeg mener, hvis du ikke gjør det er det greit det også, for noen er spillet deres levebrød. Og jeg hadde ikke som intensjon å skade Blizzard med mine handlinger. Jeg vil også si en ting: Jeg ser mange prøver å presse streamere, spillere, kommentatorer, Blizzard ansatte og så videre til å komme med en uttalelse om situasjonen.

– Jeg vil gjøre det klart at om du enten spiller Blizzard spill eller ikke, og om du kommer med en uttalelse eller ikke, er helt opp til deg. Jeg synes ikke noen burde bli presset til noe. Jeg håper også at de som har holdt seg nøytral eller frastått å snakke om det hele ikke blir et mål for mobben.

– Ikke at jeg ikke setter pris på støtten, men dette er helt opp til alle og enhver. Jeg er imot dette å presse andre til å si oe. Selv om en er uenig med annen må vi respektere hverandre. Dette er en grunnleggende del av demokratiet.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.