Utfordrer Sony til rap-duell
0

Utfordrer Sony til rap-duell

feb 14 Spill.no  

I løpet av de siste månedene har det stormet rundt sikkerhetssystemet til Sonys Playstation 3. Med den amerikanske hackeren «geohot» i spissen har sikkerhetssystemet til Playstation 3 blitt hacket, noe som har muliggjort juksing i onlinespill og avspilling av piratkopierte spill.

Frekkas

Hacker-miljøet hevdet at hackingen har vært et resultat av at Sony i fjor høst fjernet muligheten til å installere andre operativsystemer på Playstation 3 via en systemoppdatering, mens Sony på sin side mener hackerne har gjort ubotelig skade på Playstation 3-systemet, og har stevnet «geohot» og flere andre hackere for retten i USA.

Retten vil derfor avgjøre om hackerne har rett til å bryte seg inn i et sikkerhetssystem i en konsoll de har kjøpt og eier. Tidligere rettsaker, blant annet mot norske DVD-Jon og en iPhone-hacker i USA har gitt forbrukerne medhold i straffesystemet, og konkludert med at jailbreaking av elektroniske systemer man har kjøpt ikke er ulovlig.

«geohot» har ikke tenkt å sitte stille og la Sony kjøre over ham i retten, i helga la han derfor ut en video der han fremfører en liten rap mot Sony, og nærmest inviterer de til battle. Tør vi håpe på et svar fra Kaz Hirai i nær fremtid?

Se «geohot»s rap-angrep mot Sony her:

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.