Valve: Vi har ikke som mål å sette fyr på håret til noen
0

Valve: Vi har ikke som mål å sette fyr på håret til noen

sep 09 Anders Lønning  

Det er blitt mer regelen enn unntaket at utviklere som lar seg lokke over til Epic Games Store mottar en bøttevis med trakasserende kommentarer og hatske utsagn så snart de annonserer at spillet deres blir eksklusivt til den digitale plattformen.

Nettopp derfor har Valve bestemt seg at, i kjølvannet av de uttalelsene de kom med når Metro Exodus gjorde sin utvandring, at de fra nå av ikke skal kommentere på overgangene da det kun mater det store udyret som er online trakassering.

I et intervju med Kotaku sier Nathaniel Blue fra Valve at de aldri mente å oppskake noen, men at de innser at utsagnet den gangen fungerte som en lynleder for trakasseringen som oppstod i etterkant.

– I fremtiden kommer vi ikke til å fortsette med dette, da vi ikke har som mål å fyre opp spill-samfunnene eller sette fyr på håret til noen. Vårt mål er å få utviklerne nærmere kundene, å ha en verdifull plattform hvor folk kan spille spillene sine, og holde fokuset der.

Til tross for hylekorene har Epic Games Store fortsatt klart å kapre seg store eksklusive spill til den digitale plattformen sin, deriblant Borderlands 3 og Shenmue 3. For de fleste av spillene er det også som regel bare snakk om en tidsbegrenset eksklusivitetsavtale

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.