Våre favorittspill i romjulen
0

Våre favorittspill i romjulen

des 28 Spill.no  

Martin Moen – Buzz! (PS2/PS3/PSP)

Leter du etter spillet som hele familien kan spille sammen i juleferien? Da vil jeg anbefale Buzz! Buzz! er et quiz-spill der hver spiller deltar i et spørreshow, nesten litt som en flerspillerversjon av “Vil du bli millionær”. Poenget er å samle inn flest poeng innen spillet er slutt, og man går gjennom flere runder og flere moduser hvor man enten kan få poeng, unngå å miste poeng, eller stjele poeng fra en av de andre (helt klart den morsomste runden blant konkurranseglade familiemedlemmer). Det finnes flere forskjellige Buzz!-spill, noen som kun fokuserer på enkelte emner (sport, musikk osv.) og andre som inneholder almennkunnskaplige spørsmål. Det er enkelt og intuitivt å spille, alle runder blir forklart kort og greit i starten, og spørsmålene er som regel godt formulert (vi spiller på norsk, så det er deler her som er litt tungt oversatt).


Jeg liker å dra frem Buzz! i romjulen, fordi det er enkelt nok til at både foreldre og søsken kan forstå spillet, og vi kan alle fokusere på selve spillingen!

 

 

Kjell-Arne Jørgensen – Bloodborne (PS4)

Denne gangen skal jeg klare det. Planen er klar, blodglassene er fylt opp og mitt trofaste våpen er oppgradert. Jeg hiver meg inn i kampen, leverer noen gode treffere og hopper unna. Stresset øker og jeg blir for ivrig. I løpet av sekunder er jeg dunka i bakken, uten mulighet til å bruke de nøye oppsparte blodglassene. Det fnises fra sofaen. Min eneste tanke er å hive kontrolleren gjennom den nye TV-en. Da veit jeg at det er jul. 
Hjemme hos oss tradisjonen at romjula går med på å spille. I hovedsak de spillene som har ligget under juletreet. I år har favoritten vært Bloodborne. Det fine med Bloodborne er at det er like gøy å se på som å spille sjøl. For da kan du sitte å være ekspert. Du grugleder deg alltid litt til det er din tur, for er det en ting som er sikkert med Bloodborne, så er det at du kommer til å drite deg ut. Gleden av å komme ett lite skritt lenger blir dermed også langt større.  

Denne gangen skal jeg klare det. Planen er klar, blodglassene er fylt opp og mitt trofaste våpen er oppgradert. Jeg hiver meg inn i kampen, leverer noen gode treffere og hopper unna. Stresset øker og jeg blir for ivrig. I løpet av sekunder er jeg dunka i bakken, uten mulighet til å bruke de nøye oppsparte blodglassene. Det fnises fra sofaen. Min eneste tanke er å hive kontrolleren gjennom den nye TV-en. Da veit jeg at det er jul.

Hjemme hos oss tradisjonen at romjula går med på å spille. I hovedsak de spillene som har ligget under juletreet. I år har favoritten vært Bloodborne. Det fine med Bloodborne er at det er like gøy å se på som å spille sjøl. For da kan du sitte å være ekspert. Du grugleder deg alltid litt til det er din tur, for er det en ting som er sikkert med Bloodborne, så er det at du kommer til å drite deg ut. Gleden av å komme ett lite skritt lenger blir dermed også langt større.

Kenneth Løland – Hearthstone (PC/Mac/Android/iOS)

Jeg, i likhet med flere titalls millioner andre, har brukt mange timer på dette digitale kortspillet. Romjulstia er intet unntak. Faktisk, så passer dette spillet utrolig godt inn i min julepolicy; stress i jula er tull. Hearthstone kan spilles i timevis, uten at hodet begynner å svive etter for mye intens stirring, eller at senebetennelsen kommer snikende på grunn av spasmeliknende klikking på datamusen (jeg retter et klandrende blikk mot Leauge of Legends). Så om jeg spiller med kamerater eller alene, så liker jeg å benke meg ned foran den digitale peisen, over det det digitale kortspillet. Spillet er utrolig lett å lære, men vanskelig å mestre. Som kanskje er den største grunnen til den massive suksessen spillet har hatt siden fullversjonen kom ut i mars i fjor. Det har også flotte visuelle effekter, som gjør at det aldri blir kjedelig å spille ut legendariske kort som skal brukes til å knuse motstanderen… Før han eller hun får tid til å gjøre det samme mot deg.

Håkon Kvam Lyngstad – Super Mario 3D World (Wii U)

Helt ærlig? Jeg tror ikke på julenissen. Joda, jeg liker ideen om han, og for et par år siden hadde jeg den store ære av å tisse sammen med han nede på det offentllige toalettet på kjøpesenteret på Steinkjer da colatraileren var innom for å spre julestemning og sitt høykapitalistiske budskap. Men jeg tror ikke på julenissen.

Det er nemlig en annen rød helt som kommer inn i stua mi hvert år, og du kjenner han sannsynligvis du også. Ikke er det snikker Anderssen heller, men heller 30-åringen Mario som er et fast innslag hjemme hos meg i romjula. Helt siden det ble lansert i 2013, har Super Mario 3D World vært hovedattraksjonen av multiplayerspill hos oss i jula. Jeg og mine to brødre starter hvert år på en ny spillfil, og gjør et forsøk på å komme oss så langt som mulig på en ettermiddag i romjula som vi kan få til. Eller, det vil si: det er slik jeg liker å se for meg seansen. I realiteten er det et kaos av sabotasje og kniving oss i mellom om å få den høyeste poengsummen.

 

Kanskje høres det litt vel konkurranseorientert ut, men jeg mener med hånda på hjertet, eller hvor du nå enn vil ha den, at det er den ypperste spillopplevelsen for tre brødre på noen-og-tjue kan ha sammen. I skrivende stund er jeg blitt presset inn på en overfylt buss-for-tog (teknisk sett er det buss-for-tog-for-buss-for-tog), men minnene og løftet om at Mario vil besøke oss hver jul med spill som er pur glede å spille gjennom, hyggelige toner i bakgrunnen og fargerik estetikk gjør at det ikke er så altfor kjipt å sitte her med begrenset albuerom. Det blir jul neste år også, og det året vi ikke lenger spiller Super Mario 3D World, vil det være fordi vi har funnet et annet Mario-spill til å ta dets plass.

Sam Einar Engh Syftestad – Minecraft (PC/Mac/Andoid/iOS/Xbox 360/Xbox One/PS3/PS4/PS Vita/Wii U)

Er du som meg, liker du å ta romjula litt med ro. Etter alt gavemaset er det deilig å bare slenge seg i sofaen med et spill. Gjerne med et spill hvor man kan utfolde seg kreativt, gå på eventyr og slåss med monstre etter eget behov, eller bare samle en arme med ulver. I Minecraft har man alltid noe å gjøre, enten om det er å grave seg ned i dype gruver og samle mer materiale til utstyret sitt, eller om man bare vil utvide huset. Enda en gang.

Jeg er litt av en LEGO-fanatiker, så Minecraft treffer meg rett i hjertet. Hele spillet er bygd opp av klosser man samler og bygger nye ting ut av. Vil du bare bygge fantastiske ting, kan du spille kreativ-modus, men om du vil utforske underverdenen og slåss mot den beryktede Enderdragen, er overlevelsesmodusen det du vil spille. Man begynner med ingenting, og etter noen timer har man gjerne bygd et alt for stort slott. Det er selvsagt også mulig å spille med venner og familie, enten over nettet eller med delt skjerm på konsollversjonene.

Tilbring romjulen i en firkantet verden, og bygg gjerne det neste underverket. Men hører du “SSSSSSSS-”; løp!

Mathias Johannessen – Tetris (NES)

I romjulens mas og kjas er Tetris til Nintendo Entertainment System (1989) mitt absolutt favorittspill. Her trenger man ikke å fordype seg i en historie eller lære seg avanserte kontroller. Man kan bare sitte i sofaen og slappe av en halvtimes tid mens man trykker på noen knapper. Det er her sjarmen til Tetris kommer inn. Dette enkle puslespillet kan læres på under minuttet, men kan nytes i timesvis. Grafikken er noe utdatert, men retrostilen er fortsatt fascinerende. Men uansett hvordan man snur og vender på det så er det gameplayet i Tetris som er det viktigste. Noe av det som gjør Tetris til NES så perfekt er måten det balanserer musikken og gameplayet på. Musikken blir ikke for avansert, og dette gjør det enkelt å holde fokus og følge rytmen i spillet. Spillet mangler en flerspillerfunksjon, men her er det andre tetris spill både på nettet og konsoller som er dedikert til akkurat dette området. Alt i alt er Tetris til NES et utrolig morsomt og utfordrende spill. Så grip tak i din favorittversjon av tetris og slå ihjel noen timer til middagen er klar. Ha ei fin romjul, og et godt nytt år. 

Jon Harald Tangen – Super Smash Bros. (Wii U/3DS)

Å spille spill er for mange en stor del av romjulen. Mange spiller enspiller-spill, mens andre er mer hypp på flerspiller-gleden. Selv er jeg glad i det beste av begge verdener, og det er derfor jeg velger å spille Super Smash Bros. på Wii U i romjulen. Hvis jeg føler for å spille med noen venner kan vi slå oss løs i vanlig smash, litt kaotisk 8-spiller smash eller den hektiske Smash Tour-modusen.  Og hvis jeg føler for det kan jeg i enspillermodus enten spille online mot fremmede i For Glory, den nyoppussede versjonen av Classic Mode eller la nostalgien komme til meg i All-Star Mode. For hva er vel bedre enn å trekke seg fornøyd tilbake til litt roligere enspillermodus etter å ha brutalt knust dine salte og bitre venner i smash?

Siden julen er tid for glede og sånt, har jeg prøvd å skrive et lite dikt til ære for Smash Bros., og med det ønsker jeg dere alle en god jul videre og et godt nytt år!

Julen er tiden for fryd og glede,

Men hva er det Sakurai har med seg i sin slede?

Det er Smash Bros.! Et spill for få og for mange

Med 8-spiller kamper så kaotiske og lange

Hvem er nå dette? Mario, Pikachu, Marth og co.

Ja, her skal det kjempes! Hvem blir vinneren, mon tro?

Merry Smashmas!

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.