Verdens verste fødsel!
0

Verdens verste fødsel!

sep 30 Spill.no  

Fra å være et ganske enkelt førstepersons skytespill med elementer fra japanske skrekkfilmer, har «F.E.A.R.»-serien utviklet seg til å bli et komplekst og skrekkelig univers, med familietragedier, overnaturlige evner og grusomme monstre. Spill.no tok en kort prat med Day 1 Studios om det kommende skrekkspillet.

Almaverse

I «F.E.A.R. 3» tar vi nok en gang på uniformen til Point Man, som fortsatt er på jakt etter Alma. Den lille jenta fra eneren ble en voksen dame i oppfølgeren, og i det tredje spillet er hun gravid. Alma er ikke akkurat godt morsmateriale, og Point Man vil gjøre alt han kan for å stoppe henne og babyen.

Ettersom Alma er høygravid kan hun ikke kontrollere sine psykiske krefter så godt, noe som fører til at spillet har relativt ustabile omgivelser. Tilfeldige utbrudd fra Alma påvirker omgivelsene, noe som gjør at man aldri kan føle seg helt trygg. Disse effektene fra Alma har Day 1 Studios valgt å kalle Almaverse.

– I de forrige spillene stod Alma for de skumleste elementene. Denne gangen har vi utvidet universet med flere grusomme vesener som oppstår som et resultat av Almaverse, forklarer Dan Hay fra Day 1.

Flerspiller

Day 1 Studios er også stolt over å ha en samarbeidsmodus med i spillet, som skiller seg markant fra andre spills samarbeidsmoduser. I «F.E.A.R. 3» kan du og en kamerat styre Point Man og Paxton Fettel – slemmingen fra det første spillet. I motsetning til andre spill der man bare spiller gjennom de samme brettene med to figurer i stedet for en, har Day 1 Studios lagt opp hele kampanjen på nytt hvis du spiller i samarbeidsmodus, slik at Point Man og Paxton skiller lag ganske ofte.

– Vi får ofte spørsmål om hvordan vi skal bevare spillet skummelt når man lar to spillere spille sammen. Vi tror vi har klart det bra. Vi har lagt mye arbeid ned i samarbeidsmodusen, og jeg tror spillerne vil finne ut at det blir vel så skummelt selv om de har med seg en venn, sier Hay.

Noen teknologiske utfordringer har det vært med samarbeidsmodusen. For eksempel kan jo Point Man fortsatt bremse ned tiden slik at fiendene beveger seg i sakte film. Day 1 Studios har løst dette ved å la tidsbremsingen også virke for Paxton. I tillegg har Paxton egne krefter som lar ham bruke telekinesis, gå inn i fiendekropper, og så videre.

Filmhjelp

For å være sikker på at spillet blir skummelt nok, annonserte Day 1 Studios tidligere i år at de samarbeider med skrekkregissøren John Carpenter rundt spillets filmsekvenser.

– Det er ikke slik at Carpenter regisserer mellomsekvensene for oss, det har vært et mer løst samarbeid der vi har hatt en åpen dialog med Carpenter rundt mellomsekvensene, og fått mange hjelpsomme tips, forteller Fay

John Carpenter er mest kjent for kultklassikere som «The Thing» og «Halloween», og Fay innrømmer at Carpenter har vært en av flere inspirasjonskilder for «F.E.A.R.»-spillene.

Med lanseringsdato i 2011, gjenstår det fortsatt en del arbeid på «F.E.A.R. 3». Day 1 Studios vil for eksempel ikke snakke om noen flerspillermodus utenom samarbeidsmodusen, så vi tipper at en slags deathmatch-variant kommer til å bli annonsert i nær fremtid. Men vi føler oss i hvert fall sikre på at Alma, til tross for graviditeten, kommer til å terrorisere oss nok en gang på nyåret.

Se den nyeste traileren fra «F.E.A.R. 3» her:

Se bilder fra «F.E.A.R. 3» på neste side!

«F.E.A.R. 3» utvikles av Day 1 Studios og utgis av Warner Bros. Spillet lanseres på PC, Xbox 360 og Playstation 3 i starten av 2011.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.