Vi tester Playstation Vita
0

Vi tester Playstation Vita

jun 08 Spill.no  

I løpet av E3-messas første dag klarte vi å slå kloa i Sonys nye håndholdte konsoll, Playstation Vita. Konsollen er en oppfølger til Playstation Portable, og skal lanseres i løpet av desember eller starten av 2012. Prisen vil bli rundt 2500 kroner.

Lett og lekker

Det første som slår en når en plukker opp konsollen er hvor lite den veier. Den er overraskende lett, og ligger faktisk ganske godt i hånda. De to analoge spakene er som små kopier av Dual Shock-spakene, og det er litt uvant at de er så små i starten, men man venner seg fort til det.

Den trykksensitive skjermen er også intuitiv å bruke. Har du prøvd en touchtelefon så er det egentlig helt likt. Knappene føles også solide.

Under vår Vita-test fikk vi anledning til å teste Uncharted: Golden Abyss og Hot Shots Golf. Verdt å merke seg er at førstnevnte ikke er utviklet av Naughty Dog, som står bak Uncharted-spillene på Playstation 3, men av SCE Bend Studio, som er mest kjent for Syphon Filter-serien. Uncharted: Golden Abyss ser ut som et skikkelig Uncharted-spill, grafikken er god og kontrollen er så og si identisk. Utviklerne har inkludert alternative kontrollmetoder, som at man kan vippe konsollen og trykke på skjermen for å hoppe, eller bevege fingeren over klatreområder for å tegne en rute som Nathan skal klatre. Ingen av disse elementene tilførte spillet noe spesielt, tvert i mot ødela det litt av innlevelsen.

Hot Shots Golf er et spill som ser ut til å passe bra på Playstation Vita. Kontrollen er som i standard golfspill, og grafikken, når den er statisk, var veldig pen. Når kameraet beveger seg ble det relativt mye flimring i bakgrunnsgrafikken. Som golfspill var det perfekt avslappende.

Se video av vår Playstation Vita-test her:

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.