Vil begeistre
0

Vil begeistre

«The Gathering» er verdens nest største datatreff etter Dreamhack i Sverige, og har blitt arrangert siden 1992. Vegard Skjefstad var en av gründerne bak «The Gathering», og blir derfor ofte omtalt som «TG-sjefen». Vegard ble kåret til «Årets Geek» i 2009 av Microsoft, og ble nominert til «Årets ildsjel» i Gullstikka 2009. Privat er Vegard en engasjert og datainteressert fyr som snakker fort og gestikulerer når han prater.

I forrige uke satte vi i Spill.no oss ned med Vegard, og snakket om årets «The Gathering»-arrangement.

– Vil begeistre

Hva ønsker du og Kandu – organisasjonen som arrangerer «The Gathering» – å oppnå med årets arrangement?
– I år ønsker vi å inspirere folk til å tenke nytt og gjøre ting annerledes. Årets temaet er «Submerged», som betyr å fordype seg i noe. Det er også The Gathering sitt mantra; å få folk til å fordype seg i interessen sin, og å la seg begeistre underveis.

– I år har vi også flyttet scenen til midt i lokalet, på langsiden av Vikingskipet. Dette gjør vi for å øke fokuset på det som skjer på scenen. The Gathering handler ikke bare om å sitte foran en dataskjerm – det handler om konkurranser og det sosiale aspektet ved hele arrangementet.

5200 deltakere

«The Gathering» varer fem dager i strekk, og i år forventes det at nærmere 5200 deltakere vil strømme gjennom dørene på Vikingskipet. Men ikke alle er like fornøyde med arrangements utvikling.

Hva sier du til de som mener at «The Gathering» er blitt et asosialt spilltreff – og at det ikke handler så mye som programmering, grafikk og musikk lenger?
– Det er klart «The Gathering» har forandret seg gjennom tidene. Vi er et av verdens største datatreff, og vi tilpasser oss de som kommer på treffet. Samtidig er det slik at folk alltid mener at ting «var best før». Men hadde det virkelig stemt, så hadde ikke de samme folka kommet tilbake år etter år. Vi har tross alt vært utsolgt år etter år i 10 år nå.

«The Gathering» begynner i år onsdag 31. mars og slutter søndag 4. april. Les mer på «The Gathering» sin offisielle hjemmeside.

About Erling Løken Andersen

Erling er tidligere ansvarlig redaktør i Spill.no, nå styreleder i Omega Media, som eier og driver Spill.no. Erling har jobbet med spill siden 2006; først som spillutvikler, deretter spilljournalist og redaktør.