Vil forby Modern Warfare 2
0

Vil forby Modern Warfare 2

nov 01 Spill.no  

Fædrelandsvennen rapporterer at Kristiandsmannen Svein Olaf Olsen har anmeldt skytespillet Call of Duty: Modern Warfare 2 til politiet. Olsen hevder spillet fremmer samfunnsfiendtlig aktivitet, og vil ha salg av slike spill regulert av myndighetene.

Videovold

Det er spesielt skytescenen på flyplassen i spillet Olsen har reagert på. I den aktuelle scenen styrer spilleren en agent som har infiltrert en terrorcelle, og deltar på et terrorangrep der russiske sivile blir skutt av terroristen. Scenen var kontroversiell da spillet ble lansert.

Den velregisserte politianmeldelsen, der en egen fotograf fra Fædrelandsvennen akkompagnerte Olsen til poltiistasjonen for å dokumentere anmeldelsesprosessen, fant sted mandag ettermiddag. Olsen, som er far til en av de overlevende ungdommene fra Utøya, har lang fartstid som motstander av voldsskildringer i media. Ifølge NRK reiste han på 80-tallet rundt i Norge og anmeldte videoforhandlere og importører som solgte eller leide ut voldsfilmer, og fikk da tilnavnet “Video-Olsen”.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.