Wii U er som en demontert DS
0

Wii U er som en demontert DS

okt 11 Spill.no  

Markedsanalytiker Michael Pachter fra Wedbush Morgan har lite tro på at andre enn Nintendo vil klare å lage vellykkede spill for den kommende Wii U-konsollen, melder GamesIndustry.biz.

– En demontert DS

Grunnen er skjermen på Game Pad-kontrolleren, som han mener at minner om en demontert DS, og som vil oppfattes som unaturlig å bruke mens man bruker TV-en. Og verken utviklere eller utgivere vil ane hva de skal gjøre med den, hevder han i et intervju med nettstedet [a]list.

– Jeg er redd vi kommer til å få en gjentagelse av Wii-syklusen, i hvert fall fra et utgiver- og utviklerperspektiv, hvor veldig få kommer til å støtte den, Så, hvis den oppnår suksess, kommer de inn, og feiler. Hvis de feiler, trekker de seg unna igjen, hevder Pachter, som ikke kan komme på andre spill fra tredjepartsutviklere enn Scribblenauts som har lykkes på 3DS.

For dyr

Konsollsalget har han heller ikke særlig forhåpninger til. Pachter hevder den kommer til å selge til rundt halvparten av den dedikerte fanskaren har kjøpt konsollen, mens resten blir skremt unna av at Wii U blir dyrere enn Xbox 360 og Playstation 3.

– Jeg tror at i stedet for å lansere og være den billigste av de tre konsollene, slik Wii var, og veldig nyskapenende siden ingen hadde sett en bevegelseskontroll før, kommer [Wii U] til å lanseres som den dyreste av de tre, og den oppleves ikke særlig ny siden den er veldig lik DS, hevder spillbransjeeksperten, som også tidligere har satt seg tvilende til konsollens potensial.

Helt siden Nintendo 64 har Nintendo slitt med å få med tredjepartsutviklere, noe topplistene for konsollene reflekterer. Med unntak av et par Capcom-titler er det kun Nintendos egenutgitte spill som har nådd opp til topp 10 på de respektive konsollene siden det. 

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.