Wii U var et uopprettelig bomskudd
0

Wii U var et uopprettelig bomskudd

feb 18 Spill.no  

Bransjeanalytiker Michael Pachter, som også er programleder i serien Pach-Attack!  har nylig uttalt til VentureBeat at Wii U var en uopprettelig bommert for Nintendo.

Laber start

VentureBeat anslår januarsalget av Wii U til mellom 45 og 59 000 solgte enheter på det amerikanske markedet, noe som er dårligere enn noen av forrige generasjons konsollers værste måneder – kanskje med unntak av Nintendo Wii-salget den siste tiden. Til sammenligning ble det solgt 281 000 Xbox 360-konsoller i dette tidsrommet.

Det totale salget etter tre måneder skal være hele 38% bak Wii på samme tidspunkt, og da slet Nintendo med å møte etterspørselen. Det er ikke tilfellet denne gangen.

Bomskudd

Michael Pachter, daglig leder i analysebyrået Wedbush Morgan og høyt profilert spillbransjekommentator, har i denne anledningen kommet med nok et utspill mot Nintendo.

– Jeg tror de bommet med Wii U. Den er bare ikke forskjellig nok fra de andre to [nåværende] konsollene, og spillbarheten er ikke like unik som på Wii. De har gjort en feil, og det er noe de neppe klarer å komme tilbake fra, forteller Pachter til Gamesbeat.

– Wii U-salget ser temmelig dårlig ut, stemmer kollega Roger Kay fra Endpoint Technologies Associated i. 

Mer spill

Colin Sebastian fra analysebyrået Ward mener løsningen er et betraktelig bredere spillutvalg.

– Spill, spill og atter spill. Forholdet mellom sentrale lanseringer – først og fremst førstepartsutviklede spill – og maskinvare er spesielt tydelig i Nintendos tilfelle. Jo raskere de før ut titler som Pikmin 3 og Wii Fit U på konsollen, og Pokémon-spill og titler som Animal Crossing: New Leaf på 3SD, jo bedre, foreslår han.

Nintendo-pessimisten Michael Pachter ser imidlertid ikke like lyst på fremtiden.
– Jeg tror de har gjort en dyr feil [med Wii U], og håndholdt-geskjeften kan ikke redde dem når den risikerer å bli spist opp av smarttelefoner og nettbrett, hevder Pachter.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.