PS4 blir bakoverkompatibel
0

PS4 blir bakoverkompatibel

feb 18 Spill.no  

Sonys foreløpig uannonserte PlayStation 4-konsoll blir ifølge The Wall Street Journal (WSJ) i stand til å strømme PlayStation 3-spill via nettskyen.

Mest gøy i begynnelsen

Bakoverkompatiblitet er ikke lenger like selvfølgelig som det en gang var. Radikale utskiftinger i både komponenter og maskinvarepartnere gjør at det ikke er like lett å spille av gamle eventyr, samtidig som behovet erfaringsmessig kun er virkelig høyt under etableringsfasen til den nye konsollen. Etter det handler alt om neste generasjon. 

Nå kan det imidlertid vise seg at Sony planlegger å gjøre PlayStation 3-spill tilgjengelige for PlayStation 4-spillere, via en nettskytjeneste som skal drives av Gaikai, som ble kjøpt opp av den japanske giganten for 380 millioner dollar i fjor sommer. Ifølge WSJ kommer tjenesten til å annonseres på den mye omtalte Sony-pressekonferansen førstkommende onsdag, da man forventer en avduking av PlayStation 4.

Det er foreløpig uvisst hvorvidt tjenesten krever at man kjøper spillet på nytt for å få tilgang til det via skyen, og om det blir mulig å ta med seg lagringer fra den gamle konsollen. 

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.