Wii U-kontoen låses til konsollen
0

Wii U-kontoen låses til konsollen

nov 19 Spill.no  

Nintendo har bekreftet at en brukerkonto på Wii U kun kan åpnes på konsollen den ble opprettet på, melder Eurogamer.

Hjemmekonto

Det betyr at man ikke kan ta med seg profilen når man drar på besøk til venner, eller midlertidig laste den ned på andre konsoller, slik man kan gjøre på for eksempel Xbox 360. Det betyr at spillagringer, oppsett og lignende blir umulig å ta med seg, selv om konsollen har gått i stykker.

Nintendo er riktig nok i gang med sin første skikkelige internettsatsing, og konsollen har ikke havnet i hyllene her ennå, men skal vi tro brukerveiledningen fra den japanske konsollprodusenten, er det ingen umiddelbare planer om å åpne for å ta med seg profilen med det aller første.

Fremtidige konsoller

– En Nintendo Network-konto kan kun bli brukt på konsollen den ble laget på. Fremover vil det bli mulig å bruke Nintendo Network-kontoen på fremtidige Nintendo-konsoller og andre enheter, som for eksempel PC. For øyeblikket støtter Wii U opp til tolv individuelle Nintendo Network-ID-er per konsoll, som gjør det mulig for hvert medlem av familien til å ha hver sin unike identitet, heter det på Nintendos sider.

Kontoen skal bli tilgjengelig på kommende håndholdte Nintendo-konsoller, PC og sikkert smarttelefoner, med andre ord, men altså ingen planer om å la deg ta den med på besøk til en kompis, eller enda viktigere, overføre den til din nye konsoll om den gamle gir seg.

Nintendo Wii U utgis 30. november. Følg med neste uke for anmeldelser av lanseringsspillene!

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.