WiMP lanseres i dag
0

WiMP lanseres i dag

I dag presenteres detaljene rundt lanseringen av musikkstreamingtjenesten WiMP. WiMP er en norsk utfordrer til svenske Spotify, som allerede har vunnet millioner av hjerter til musikkelskere verden rundt.

WiMP gir brukeren full, lovlig tilgang til flere millioner låter fra sin PC eller mobiltelefon. Brukere kan lett søke etter og oppdage ny musikk, lage spillelister, favoritter og få anbefalinger. WiMP har også en egen redaksjon som kategoriserer musikken, publiserer topplister og anbefaler nye og gamle utgivelser – med et spesielt fokus på norsk musikk. WiMP er et samarbeid mellom Aspiro og Platekompaniet i samarbeid med Telenor.

WiMP har streamingavtaler med over 20 innholdsleverandører for over 6,5 millioner sanger, inkludert de fire store plateselskapene og en rekke mindre uavhengig partnere. WiMPs partnere inkluderer blant annet Universal Music, Sony Music, EMI, Warner Music og Phonofile – og repetoairet spenner fra internasjonale hits, pop, rock, jazz og hip hop til klassisk musikk og viser.

– WiMP skal være en tjeneste for norske brukere, sier Rolf Kristian Presthus i Platekompaniet.

– Små og store hendelser i norsk musikkliv skal gjenspeiles i tjenesten. WiMP er også opptatt av at artister, rettighetshavere og plateselskaper skal få betalt for musikken sin. Bare slik kan en tjeneste som WiMP overleve over tid. WiMP er derfor organisert som en abonnementstjeneste med en betalingsmodell som sikrer dette, sier han.

WiMP tilbyr nå 30 dagers gratis abonnement på sin tjeneste. For mer informasjon, besøk WiMP sin offisielle hjemmeside her.

About Erling Løken Andersen

Erling er tidligere ansvarlig redaktør i Spill.no, nå styreleder i Omega Media, som eier og driver Spill.no. Erling har jobbet med spill siden 2006; først som spillutvikler, deretter spilljournalist og redaktør.