Xbox 720 får EA-eksklusivitet
0

Xbox 720 får EA-eksklusivitet

feb 27 Spill.no  

Microsoft har ifølge anonyme kilder inngått et partnerskap med utgiver Electronic Arts som innebærer en form for eksklusivitet på EA-titler, melder CVG.

Mye gjetting

Nettstedet har to forskjellige kilder som begge har opplyst om partnerskapet, og som ønsker å forbli anonyme. Ingen av dem kjente imidlertid til innholdet i avtalen, utover at det dreide seg om en form for eksklusivitet.

Den ene kilden spekulerte imidlertid på om det kunne dreie seg om et Xbox-eksklusivt Battlefield 4, mens den andre lure på om Respawn Entertainment, som består av tidligere Infinity Ward-ansatte, ville dukke opp med en overraskelse. 

EA uteble

Det var nok en del som fikk med seg at EA ikke dukket opp på Sonys PS4-pressekonferanse forrige uke, og at erkerival Activision lovde eksklusiv DLC til Sonys konsoller for Bungie-spillet Destiny. Det er derfor lett å tenke at EA har plukket seg ut Microsoft som partner for den kommende generasjonen.

Men med tanke på at EA stort sett gir ut spillene sine på samtlige plattformer, er det heller tvilsomt at det er snakk om en full eksklusivitetsavtale for Xbox 720. Det er mer nærliggende å gjette at det er snakk om tidseksklusivitet for spill, DLC og/eller utvidelser for EA-titler.

Fremdeles multiplattform?

Også EA-sjef Blake Jorgenson har hintet om at utgiveren kommer til å forholde seg til alle plattformer også for neste generasjon. Han hadde følgende kommentar om PlayStation 4 da han nylig talte på Morgan Stanley Technology, Media, and Telecom Conference.

Når alt kommer til alt, er vi svært spent på Sonys plattform. Vi føler det er en enorm mulighet der. Plattformens tekniske krefter kommer til å tillate oss å gjøre en betraktelig mengde ting som aldri har vært gjort før, sa Jorgenson.

Det går som kjent rykter om at Microsoft planlegger en pressekonferanse for å avsløre Xbox 720 i april, og vi regner med å vite mer når det nærmer seg.

Med tanke på at mesteparten av informasjonen i denne saken er basert på anonyme kilder, oppfordrer vi som vanlig våre lesere om å smake til med salt.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.